cookies

onsdag 30 januari 2008

Vilken hund är du?

Elvira med Jenna i knät. Brevid ligger Queenie och sover. Elvira ÄLSKAR hundar och katter och råttor och hästar och.....

Min relation till hundar är vänligt inställd men reserverad. Jag gillar hundar men vill inte äga nån eftersom jag är en inomhusråtta som bara går ut i fint väder. Ja, ni fattar ju själva hur illa det passar ihop med hundar. Jag gillar aktiva hundar med mycket personlighet. De ska helst vara mellanstora med kort päls (inga långhåriga fällande monster). De ska inte skälla så fort ett löv blåser ute eller dregla. Vi har alltid haft hund i vår familj på ett eller annat vis. Det är mamma som har ägt hundarna men även en syster gillar att äga hund, samt det viktiga, att aktivera hundarna. Hon har i dagsläget 3 stycken. I vår familj har det funnits 2 små taxar, 1 Golden Retriver, 3 Yorkshire terrier, 1 Shetland sheepdog, 3 Staffordshire Bull Terrier. Inte alla på en och samma gång men ibland mer än en hund i taget...
Att vi alltid ägt hund har inneburit att jag varit TVUNGEN att gå ut med dom redan som liten. Andra barn vill gärnaha en hund eller gå ut på promenad med gannens hund. Jag själv tyckte det var SKIT. Att det sen var hundhår överallt och att man fick dregel i knät när hunden var sugen på mat (Golden) var ju inte särskilt trevlig. Asså, missförstå mig inte. Jag gillar hundar men de har många mindre trevliga sidor också. Alltså äger jag ingen.

Det finns en ras som jag tycker mer illa om än andra. Egentligen bara för dess utseende. Den ser så ledsen ut. Hängande öron, lång läskig päls och så sorgsna ögon. Vilken ras kan det vara?
Cockerspaniel förstås.

Av en händelse såg jag på en blogg att det finns ett personlighets test att göra som så vetenskapligt (pmff) visar dig "vilken hund är du"? Var tvungen att testa...

Det är klart att jag måste vara en sån där mellanstor, med schysst kort glänsande päls, lite kaxig, mycket personlighet, muskelmassa, snäll och oerhört charmig hund.

Men....jag är en *buuhuuuoaaaaa* Cockerspaniel!!!!!!
Skit

Nu får jag väl alla hundägare på mig.........men jag gillar hundar - faktiskt - det är helt sant.

10 kommentarer:

Botilda sa...

Haha, jag blev en bullmastiff. En sån har jag aldrig hört talas om innan - lärorikt är det med tester ;-)

Jag har med tiden lärt mej att det inte är hundarna jag ogillar utan många av dem som äger hund. Säg inte ”Han är så snäll” till mej när hunden hoppar upp och ”vill hälsa”. Jag blir rädd och tycker att det är obehagligt.

KLOCKARBARN sa...

Botilda: Jag tycker du har helt rätt där. Ofta är det ägarna som låter hunden bete sig "fel". Det är inte hundens fel att den hoppar upp och vill hälsa. Den är ju glad MEN det uppskattas av få att den gör så. Det är ägarens ansvar att hunden vet hur den ska bete sig. Jag har blivit "omkullhoppad" av jättesnälla hundar men det var inte särskilt kul i alla fall.

Sica sa...

Engelsk bulldog är man visst, en lite tjock sak med hängande läppar! Håller med er helt, hundar är okej, men de ska vara uppfostrade på ett riktigt sätt. Oftast ser man på en hund om den är trevlig eller ej, och oftast tar de efter sina ägare..

Anonym sa...

tack för krönikan - helt klart intressant. :)
Jag har samma insitällning som du till hund. Visst mysigt - bara jag slipper rasta den. På sommaren är det väl ok, men regn o rusk - jag fryser!!!!!
Ja kunde ju inte låta bli att göra testet, tänkte nog att jag liknar en tax, går sakta, lat, kan inte hoppa på folk, kan lätt bli argsint! Men ack nej - ENGELSK BULLDOG!!!!
Lovely.....
T

Anonym sa...

T: Jag skrattar ihjäl mig åt dina inlägg. Jovisst, det är grönskasvarning på dom brallorna!!
Engelsk bulldog, ha ha ha. Men du slipper i alla fall vara en sån meshund som jag blev...
//Klockarb

Anonym sa...

NYCKET INTRESSANT! Hade jag fått frågan om vilken hund jag inte tycker om, hade svaret utan tvekan blivit direkt - Jack Russel, dom är skitjobbiga. Gissa vad jag blev.....

Big sis

antfarm sa...

Det var ett riktigt roligt test. Jag har också en "värsta" hund. Engelsk bulldog. Ohh så ful den är!

Du kan ju gissa vad jag blev...

Fast personlighetsbeskrivningen passade nog riktigt bra, fast jag hade kanske själv gissat på en berner senner eller så.

Florin sa...

Oj, den testen måste jag ju göra... om jag vågar...

Jag gillar hundar men är inte för små eller för stora hundar. Å de ska vara uppfostrade!!!! Mina egna favoriter är Cockerspaniel, tänk så olika det kan vara... Vi har nyligen tagit över en cocker-hane på två år och han är ju bara så mysig!!!!

Anonym sa...

Intressant det där att flera av oss blir hundar som vi ogillar...

Man brukar ju höra ibland att om man ogillar någon person eller vissa sidor hos någon annan så är det ofta så att den personen är lik en själv. En spegelbild av en själv och av sidor man kanske inte vet att man har. Alltså är jag så där ledsen, tråkig, med hängande öron som jag tycker att Cockerspaniel är...;-)
Fast Florin berättar ju här att hon har en jättetrevlig cocker... hm, hur blir det nu då med den teroin?

/Klockarbarn

Anette sa...

hrmpff
Får väl erkänna att jag är liten, ettrig och skitjobbig dårå. Tyvärr ganska lik en jack russel...8(

N