cookies

tisdag 29 januari 2008

Snygga strumpor


Hittade snygga strumpor i en av mina mönsterböcker från 70-talet. Synd bara att det största storleken är 12 år...
Kan man på nåt enkelt vis räkna om till större storlek? Nån som vet?

7 kommentarer:

Anonym sa...

ÅHHHHH underbara jag vill HAAAAAAA...

sis

Dödergök sa...

Jag har också den där tidningen och jag har stickat ett par till mig själv (vännen Å har stickat ett par i barnstorlek med pärlor på som blev helt underbara) där jag räknade om maskantalet men lättast är ju att sticka med grövre garn och tjockare stickor. De är verkligen as-snygga båda paren.

Anonym sa...

Dödergök: Jag ahr sett Å:s variant med pärlor men indåg inte att det var samma mönster. Jag kan nog räkna om mönstret lite men frågan är om jag har lust, kraft och energi till det.
Du som har gjort ett par...tycker du att de töjer sig mkt i bredden över vaderna eller är stickningen/mönstret stumt? Det liknar ju mönstret på februarisockarna och det känns ju väldigt "resårigt" och töjbart.
//Klockarbarn

Carolina sa...

Så snygga!
Har du möjlighet/lust att kopiera/scanna mönstret?

Botilda sa...

Nu har jag hittat en bok med recept på hur man stickar långa strumpor. Ett riktigt gammeldags, typ ”sticka lika många varv som det är maskor på ena stickan”. Det är troligen inte copyrightskyddat så jag kan nog skriva av det. Sen är det bara att prova ;-)

Anonym sa...

Botilda: Det låter helt klart intressant. Kanske man kan få kika lite på den formeln?
//klockarbarn

Dödergök sa...

Hej igen! Jo mönstret är väldigt stretchigt och tänjer sig fin fint. Jag stickade mina korta så jag brydde mig inte om att räkna ut formningen för vaden utan jag räknade bara ut hur många maskor jag behövde för att de skulle passa min fot och för att mönstret skulle gå jämt upp.