cookies

fredag 25 januari 2008

Återvinna eller har jag tagit mig plast över huvudetJag har funderat ett tag över alla mjukplastförpackningar. Särskilt då blöjförpackningarna. Plasten runt blöjor brukar jag använda att slå in paket som skickas på posten tex kläder som jag sålt på Tradera. Kläderna förblir torra och plasten är tjock och håller för att slängas runt på Posten. Men det blir ju så mkt mer förpackningar än jag skickar grejer...

Så jag har sparat ett tag på emballage från blöjor, toalettpapper och IKEA madrasser som vi köpte till barnen. Men även några tjockare plastpåsar.

Sen då...jo, man kan ju sticka tänkte jag. Min tanke är att sticka en korg som jag ska förvara plastkassar i. Den ska stå under diskbänken. Vi får se...
Botten är klar och jag håller på med själva "väggarna" nu. Man får lov att sticka lite i taget för det går ganska trögt med plastremsorna på stickorna. så man blir ganska trött i händerna. Det glider liksom inte som garn gör. Men det går - skam den som ger sig. Jag har klippt remsor ungefär som man gör mattrasor och sen nystan dem till nystan. Sen är det bara att börja sticka. När nystanet tar slut eller går av så knyter jag bara ihop med nästa "tråd".


ÅTERVINNING PÅ HÖG NIVÅ eller ÅTERVINNING AV EN IDIOT.

10 kommentarer:

www.syfroken.se sa...

Kul tanke och helt rätt i tiden.
Ser fram emot att se din korg när den är färdig.
På min sida kan du se väskor, pennfack och nessicärer sydda av kaffeförpackningar.

BONGI sa...

Hihi, kul idé! Ska bli spännande at se färdigt resultat!

Hello sa...

Oj, vilken rolig idé!

Jag vill minnas att jag någon hörde att om man virkade mattor av plastband som var moderna när jag var liten, så skulle man ha smör på spetsen av virknålen, för att det skulle glida bättre. Svårt att få till om man stickar, men om du bara har stickat botten ännu, så är det ju möjligt att virka sidorna.

Lycka till i alla fall!

Anki på sytt.blogg.se sa...

Nä jag tycker det låter bra, ska bli kul att se det färdiga resultatet!

Anonym sa...

Hello: Såna mattor virkade min mamma när jag var liten. Har för mig att hon använde vaselin på virknålen.

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Hi,hi vilken idé...har en vän som jag absolut skulle älska förslaget. Hon gillar funkis stil och detta påminner ju lite om det. /Karolina

agatas fynd & fantasier sa...

Intressant idé. Kanske är det lättare att virka som några redan föreslagit. Men återvinningstanken är jättebra! Vårt resursslöseri är ju gigantiskt i västvärlden, så du har all min respekt.

Ceci sa...

Här på bloggen hade det hänt mycket, jag skrattade högt åt ditt projekt "återvinning på hög nivå" vilken cool idé! Själv skulle jag aldrig orka... Bodyn var jättesöt tycker jag, kan inte se att det blivit fult någonstans som du skrev men det är nog så att man själv ser en massa som ingen annan ser när det gäller sådant man producerat själv.

Anonym sa...

Go for it! Det är ju kanonbra!!!
sis

Medea sa...

Påhittigt är bara förnamnet. Lycka till med väggarna.