cookies

måndag 14 januari 2008

Halsduk till mannenKäre maken har tappat bort sin halsduk så jag har stickat en ny till honom.
Jag hittade ett väldigt mjukt skönt garn i affären. Färgen är svart, turkos och petrol melerat. Jättesnyggt. Superhärligt och inte ett dugg stickigt. Det är 100% Merinoull "Symfoni" från HP gruppen. Ganska dyrt men verkar bra.
Stickade med stickor nr 9 och lade upp 27 maskor.
2 räta och 3 aviga och stickade så lång mannen ville ha den. Åtgång ca 2,5 nystan.

3 kommentarer:

Botilda sa...

Fin färg och fin halsduk. Stickor 9 låter trevligt säger jag som bråkar med stickor 2,5 just nu. Men du, varför 3 aviga och 2 räta? Blir det inte samma sak (men lite lättare) med 3 räta och 2 aviga)? Det känns som att jag missat något...

Anonym sa...

Botilda: Det blir ju samma sak egentligen eftersom det blir 3 räta och 2 aviga på avigsidan och som jag skrev på rätsidan. Man kan ju lika gärna sticka 2 räta och 2 aviga eller vad man vill. Jag ville inte att den skulle dra ihop sig så mycket som 2räta/2avig gör. Så då tyckte jag att denna varianten blev bra. Man kan ju lika gärna göra som du skriver. Huvudsaken tycker jag är att man startar med räta maskor på varvet.
//Klockarbarn

Botilda sa...

Ja, så klart. Jag kände att det var nåt jag förbisåg där - på det hela taget går det ju jämt upp ;-) Fint blev det i alla fall, och inte alldeles resårigt.