cookies

onsdag 9 januari 2008

Stolt som en tupp


Alltså, nu är jag stolt. Jag har sytt en vårjacka till Elvira med huva! Jag har dragit mig för att sy huvor. Gör det fortfarande...
Men detta projekt avlöpte väl. Saknas bara några tryckknappar till som jag inte vill banka i nu ikväll (sängdags för sjuka barnen nu). Jag tog en duk och en fleecefilt köpt på lopppis. Duken är jackans yttertyg och fleecen är fodret. Kantade med röd snedslå förutom ärmsluten. Fleecefodret stack ut en bit i ärmslutet och istället för att jämna till det så vek jag fleecen över kanten och sydde en raksöm...kantat och klart eftersom inte fleece behöver sicksackas. En snabblösning eftersom jag ändå aldrig får till kantband på ärmar.

Färgen är svår att fånga på bild så här i kvällsljus. Den är typ pistagegrön med limefärgade blommor.

Jag är nöjd. Får se om jag kan få tjejen att ta på sig den och ta en bild i dagsljus imorgon.

Mönster från "Sy till barnen 0-4 år", stl 98 och allt material är från second hand inkl. tryckknappar.

16 kommentarer:

Anki på sytt.blogg.se sa...

Hur snygg som helst!
Ska bli kul att få se den på.
och tack för ditt inlägg på sytt

josefinaste.wordpress.com sa...

Men du... Den var hur fin som helst!! En vårjacka är ju en (borde vara) självklarhet att sy nu. Fråga, har du inte haft någonting på insidan, efter fodret, alltså ett tredje lager?

KLOCKARBARN sa...

Josefinaste:
Nej, jag har inte tre lager enbart två. Yttertyg och innertyg. Borde jag haft det? Är ju novis på att sy jackor. Trodde att det kunde bli svårt att trä på jackan eftersom fleece inte är glatt som vanliga foder men man tar ju på fleecetröjor utanpå vanliga kläder och det funkar ju. Jag ville inte heller att den skulle bli för knölig. Jag sydde en höstjacka till lillfisen i höstas och då quiltade jag ett eget foder, vadd och fodertyg sen yttertyget. Den blev ju varmare än denna men ganska stel.

eva i halmstad sa...

Jättefin jacka. Kommer säkert att bli bra på.

Botilda sa...

Imponerad! Elvira kommer att vårvirvla fram glädje i hela trakten med den jackan!

Florin sa...

Jätte fin! Jga ska oxå sy vårjackor har jag tänkt. Vill att Antons ska ha nån jacka som är ehlt unik. fast jag måste ju se till att du kan sticka en matchande vår-mössa innan jag sätetr saxen ityget :-)

Frida sa...

Jättefin Jacka! Önskar att jag kunde sy. Men alla kan inte göra allt. (önska bara att jag visste vad jag är bra på...)

Camilla sa...

Super snygg Jacka. men en sak oroar mig lite det är huvan. Visst är det snyggt med huvor men det finns riska att de fasnar eller att någon kompis kommer på att dra i huvan så att man inte får så mycket luft. Du är helt otrolig på att sy. Kramar din x-hemlis

Anonym sa...

Camilla: Den oron är helt rimlig. Detta får bli en finjacka. Alltså inte för lek. Man bör nog sy löstagbara huvor om det är jackor för lek. Du har helt rätt.
//Klockis

Ceci sa...

wow, den var ju jättesnygg! jag måste bara skaffa mig boken du har sytt den från, jag har sett flera snygga kreationer med mönster därifrån...

KLOCKARBARN sa...

Ceci: Jag har lånat boken på bibblan. Kolla där först och titta igenom boken. Vill du sen ha den så kan man komma över den på Tradera. Jag tycker den är bra men inte så bra att jag vill betala så mycket pengar som den brukar gå för på Tradera. Här hemma verkar det bara vara jag som vill låna boken så jag lånar om och om hela tiden. Den finns alltid inne.

Jessica sa...

Riktigt snygg jacka! Du måste verkligen vara helnöjd med resultatet... Har inte varit inne på din blogg innan, men nu förstår jag ju att jag måste lägga till dig i mina favoriter...:)/Gosiungar

Thea sa...

Oj vilken häftig! Jättefin och se riktigt proffsig ut!

Anonym sa...

Tack snälla ni för kommentarer.
/Klockarbarn

Liksom sa...

Jättefin!

annakarin sa...

Sâ fina kläder du syr.Jag blir helt enkelt jâtteinspirerad.
Bor i Södra Frankrike och har massor av fina gamla lakan i bitar,som jag köpt pa^loppisar etc och i dag sydde jag en liten klänning enligt pillowcase modell. Den blev lite madicken och det var sâ enkelt.....vet inte om den passar än.....men ser fin ut dâr den ligger pa^soffan.
Hej hej tack för all fin inspiration

anna Karin