cookies

onsdag 13 februari 2008

Väskor på gångJag har velat sy en väska rätt länge men har varit lite "rädd"/motvillig till det av anledningar jag inte själv vet. Nu har jag sytt en väska av enklaste, enklaste modell och blev jättenöjd. Vem behöver en avancerad modell när tyget i sig självt är så fint?

För säkerhets skull förstärkte jag med stabilt mellanlägg (det blev bra). Att utveckla till nästa gång är att sy på nåt lock (det vill jag gärna ha så att innehållet inte är tillgängligt för alla att se) och så nån ficka för nycklar inuti.

Sen har jag stickat en väska bara på kul. Garnet tycker jag inte ens om men det var det jag hade hemma. Har garn och tyginköps förbud....hm.
Den är söt väskan men en annan färg ska det nog vara om det ska passa Klockarbarn. Typ GRÖN. Väskan heter Brea bag och mönstret är gratis. Gick väldigt fort att göra och var roligt (gillar mönsterstickning). Inte så svårt som det kan se ut. Den ska torka till lite och sen monteras. En knapp och en axelrem i läder ska till också. Men axelremmen ska jag hitta på loppis tänkte jag så det kan ju dröja...

9 kommentarer:

Botilda sa...

Vilken snygg! Jag skulle ju inte påbörja ytterligare en stickning... men den där i vårsoliga färger skulle ju passa mej perfekt.

(Väntar förresten fortfarande på Stickkalendern - vet inte var den kan ha fastnat)

Anonym sa...

Javisst är den fin. Jag fattar inte riktigt varför jag stickar en väska på prov i ett garn jag inte vill ha. Vem ska nu använda den. Inte jag i alla fall. Korkat. Men nu vet jag i alla fall att det är ett enkelt mönster att följa. Och på ett ungefär hur tjockt garn man behöver ha.

kilje sa...

Gillar verkligen tyget på din väska! Supersnyggt blev det. Tack för en inspirerande blogg! Hittade hit när jag enbart stickade, men blev inspirerad att börja sy när jag såg alla dina fina grejjer.

Anonym sa...

Kilje: Tack så mkt för det. Roligt att kunna inspirera. Det är ju därför jag bloggar :-)
//Klockis

Gulligan sa...

Tyget är hur snyggt som helst, väskan också...

Anki på sytt.blogg.se sa...

Jsg gillar tyget jättemycket och håller med om att modellen inte behöver vara komplicerad.
"Less is more"

Frida sa...

Håller med de andra! Snygg grön tröja har du på dig åsså! :-)

Jes sa...

Snygg väska vilket härligt tyg.

KLOCKARBARN sa...

Tack, tyget köpte jag på Tradera för ett år sen.