cookies

lördag 23 februari 2008

Pillowcase dress


Lillasyster måste också få en klänning. Gult och blått känns ju som svensk sommar, eller hur.
Det här tyget tycker jag har så mycket mönster och färg att den klarar sig precis som det är utan krussiduller.

12 kommentarer:

Hello sa...

Du har så rätt - man ska inte överarbeta!

Måste bara få fråga - syr du av ett örngott på riktigt? Har du då örngott med knytband eller med en invikt flik? Och hur gör du i så fall med den invikta fliken? Klipper av och fållar?

Lilla hund sa...

Vilken fin klänning! Och självklart får man vara med i min tävling även om dina barn är större än 74/80!
Iaf så länge jag får göra babygrejer utan att ha några barn själv ;)

Anonym sa...

Hello:
I detta fall har jag faktiskt använt ett örngott. Jag hade redan klippt upp hela örngottet och gjort ett stort tygstycke av det innan jag bestämde mig för att göra en klänning av det. Jag klippte till den längd jag ville ha och sydde ihop sidorna. Klippte ärmhål, vek ner en resårkanal upptill (här kan man välja att ha resår eller låta knytbandet gå igenom). Kantade ärmhålen och fållade nertill. Det finns många bra beskrivningar på nätet hur man gör såna här både med vanliga örngott eller köpta tyger. Googla på "Pillowcase dress how to" eller "pillowcase dress pattern" så kommer det upp en del. Det finns ett par olika sätt att lösa "halsen" på.
/Klockarbarn

Gulligan sa...

du har nog startat en ny trend! Jag hakar på! jättefin klänning!

Hemsytt sa...

måste oxå testa, men sådär fina örngott har inte jag :-(

Anonym sa...

Gulligan: Ja, gör det. Vad kul!

Hemsytt: Jag har inte heller så färgglada örngott här hemma men jag har köpt på loppis när jag fått tag på fina för enbart 5 kr/st. Ofta kostar de inte mer än så.
/Klockarbarn

Botilda sa...

Ja, jag tror minsann att du startade den nya trenden nu. Jag har varit skeptisk till axelband, men kom på att man ju kan ha en blus eller tröja under (smart att komma på det när barnet redan är drygt två...). Ska lura med Sprallin till Stadsmissionen i eftermiddag och leta örngott ;-)

kilje sa...

Härligt tyg! En riktig sommarklänning.

Anonym sa...

botilda: Javisst och på så vis kan man ju ha såna klänningar även när det är kallare. Och under soliga sommardagar behöver de ju ha nåt mer som solskyddar armarna också så tröja eller blud under är ju jättebra i många avseenden. Hoppas du finner några goa gamla örnggott = billiga klänningar...och miljömässigt smart.
/klockis

Botilda sa...

Inte ett enda örngott i passande modell! Besviken... Sen har jag kommit att fundera lite på det där, amerikanska örngott ser ju annorlunda ut. De är långsmalare och har omlotten på kortsidan. Jaja, jag fortsätter örngottsspaningen. Miljösmart och unikt är toppenbra!

Jes sa...

Ännu en underbar klänning, vilket underbart tyg du valt. Längtar till sommaren.

Jen sa...

Såååå fin klänning!!! Måste bara få berätta att jag har samma tyg, påslakan!!!, som jag sytt 2 filtar till mina tvillingtjejer av!!! Jag har även sytt en massa "pillow case" klänningar. Här i spanien där jag bor ser örngotten lite olika ut. Längre och i vanliga fall också smalare. Och sen har de ingen invikt flik utan är bara som en lång "korv" liksom. Perfekt att sy klänningar av. Ha en bra dag! Hälsningar från Mallorca.