cookies

söndag 17 februari 2008

Februarisockor färdiga

Nu är de klara mina februarisockor i Stickamera´s sockklubb. Jag är lite less på att sticka sockor (redan) och klubben håller ju på hela året. Får nästan hoppas på ett lite mindre kul mönster i mars så jag kan hoppa över en månad. Idag är jag sjuk. trodde man skulle slippa halsont och halsflussbeläggningar i halsen när man opererat bort mandlarna. Verkar inte så. Jag säger som min lilla treåring - bajs.
Hur som helst. Tillbaka till sockorna. Färgen är turkos och starkare i verkligheten än på bild (som vanlig med min kamera). Jag har stickat förstärkt sula och använt mig av samma teknik som hälkappen hade enligt mönstret. Funkar bra verkar det. Sockorna känns lite tjockare på så sätt. Det är ju bra om de inte slits så fort under foten (det är där jag sliter sockor). Tog längre tid att sticka på det viset men det är det ju värt i längden. Tån "graftade" jag (tekniken visas på knitty.com).
Jag läste i en tidning (kommer inte ihåg var nu) att man kunde göra en retroskål av en vinylskiva. Kände för att prova. Köpte en gammal Eva Dahlgren skiva för 5 kr. Jag tog den för att etiketten hade lite skojigare färg än de flesta andra. Värmde skivan i ugnen på 100 grader en liten stund. Formade skivan över en upp och nervänd kaffekopp. I ärlighetens namn var den roligare att göra än vad själva resultatet ser ut. Inte nåt jag kommer att lägga godis i eller använda. Men man ska ju visa även de lite fulare grejerna på bloggen också...;-)

1 kommentar:

Majtjho sa...

En sån skål gjorde jag när jag var mindre. Det var när Hajk var sommarlovs program. Då visades det hur man gjorde en sån. Min storasyrra blev inte glad när hon insåg att jag hade gjort skålen av hennes White Lion skiva.

Strumporna blev kanonfina!