cookies

tisdag 19 februari 2008

Vårmössa


En grön mössa har kommit till världen. Elvira har fått en vårmössa. Jag hade ingen lust att sticka en mössa i år. Det går ju betydligt mycket fortare att sy. Det får man lov att erkänna. Jag gjorde en grå till mannen också när jag ändå höll på. Jag har inte gått efter nåt mönster utan bara klippt en lång rak bit. Som jag sytt ihop till ett rör. Sytt av hörnen upptill, vikt på andra hållet , sytt av de andra två hörnen igen. Likadant på andra sidan men lämnat ett hål så det går att vända mössan. Sy ihop hålet och stoppa en ände i den andra. Begripligt?
Måtten:
Bredd (vikt tyg) 24 cm
Längden är 44 cm (blir 22 cm när mössan blir dubbel).
Storlek på min mössa blev ca 48-50 cm passar min 3 åring.

3 kommentarer:

Kattching sa...

jag såg att du skrivit att din dotter hade sett katterna och ville ha en egen?! :)
jag är inte helt säker, men jag tror boken hette "sy mjukdjur" eller något i den stilen. det va så länge sedan jag lånade den...
annars är det ju ganska populärt att sy små djur nu så det kanske inte är något problem att hitta något annat liknande mönster!
lycka till iaf! ;)
(sorry den här kommentaren hade ju egentligen inget med ditt inlägg att göra...)

Anonym sa...

Tack för det tipset. Min dotter är galen i alla gosedjur och egentligen har vi redan alldeles för många. Ska hålla utkik efter den boken nästa gång jag är på bibblan.
//Klockarbarn

Gulligan sa...

Fin! jag tror att jag har fattat rätt ang mönster..har också tänkt göra en vårmössa till dottern..är trött på mina vanliga..