cookies

söndag 17 februari 2008

Ny tröja och halsvärmare


Fick lite garn över efter att jag gjorde min mans halsduk. Garnet är så mjukt och skönt att jag kände att jag ville ha nåt om halsen jag också. Det blev en halsvärmare. Det blev ändå garn över. Hade tänkt att köpa en stor matchande blå pärlemorknapp men orkade inte åka in till stan bara för det. Den som gillar lite lull lull kanske skulle ha en blomma istället eller en brosch?

Jag lade upp så många maskor som jag ville att den skulle bli hög (tror det var 15-16 st) på stickor 9 mm). Stickade tills den gick om halsen och gjorde ett knapphål ungefär vid 1/3 del av höjden så att inte knapphåler hamnade precis på mitten. Fortsatte sticka några varv till så att den gick lite omlott framtill på halsen. Sydde fast en stor knapp. Så här blev resultatet. Varmt, mjukt och skönt.Har sytt en tröja som är lite utställd till lilla damen. Ritat mönster själv denna gången (eller direkt på tyget faktiskt). Ville använda två redan befintliga ärmar från en finstickad tröja som jag slaktat tidigare och tog ett bomullstyg (gardin) som matchar i färg (bättre matchning i verkligheten än vad det ser ut på bild). Kantade i halsen med lite muddväv. Jag fick sy in ärmarna lite och korta av dem. Har återanvänt ärmmuddarna men tagit in dem så de passar bättre på tjejen. Blev bra passform. Bättre än väntat trots den lite tillhöftade tillklippningen.

Hon är arg på bilden och har kastat sig på golvet därav konstigt foto....;-)

5 kommentarer:

kokos flanell sa...

oj en sån produktivitet! fin tunika också och väldigt smart halsvärmare. du kanske kan göra en näsvärmare också, den fryser man ofta om?

Thea sa...

Häftig tunika! Härliga färger också!

gulligan sa...

så glada färger på tunikan,jättefin!

Anonym sa...

Tackar, det blev lite retro möter nytt men det är ju lite kul också.
/Klockarbarn

Kia sa...

Underbar kombination på tunikan....underbara färger och former. Lyllos dottern din som får glida runt i en sån.