cookies

torsdag 8 november 2007

Provar och testar mig framåt





Små ändringar i mönstret till det bättre tycker jag men det kanske inte är nån synlig skillnad direkt. Nu måste jag börja exprimentera med foder...hur det nu ska gå till. Nån idé?



Har stickat ett hjärta och tovat för sig. Kan man ju sy på om man vill. Detta blev lite väl stort. Det ligger löst på mössan.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligen fin! Rosa och orange är en jättefin kombination tycjer jag. Kul att du hittade in till mig. =) josefinaste.wordpress.com

Anonym sa...

Fattar inte hur snabb du är!!! Mössan har underbara färger. Tycker helt klart att du ska ha dekoration. Hjärta eller blomma men mindre då.

kram sys

kanske kan göra en ängle och tova? ;o)

Anonym sa...

Syster: Mitt andra namn är stickorkanen. För när jag stickar så blixtrar det om stickorna...
Nej men, tjockt garn + stora stickor + vana händer + lätt mönster = går fort t om väldigt fort.
//Klockarbarn

Anonym sa...

Hej

Jag bara älskar dina mössor, de är supertuffa. Att sticka är helt obegrilpigt för mig.

/ kajman

Anonym sa...

Tack för snälla kommentarer. ALLTID kul att läsa. måste själv bli lite bättre på att kommentera andras verk. Det är ju så kul att få.
//Klockarbarn

Majtjho sa...

Men herregud människa vad du stickar mössor. Hur hinner du????

Anonym sa...

Ha ha ha, hinner? Äsch, jag stickar framför tv:n och jag gillar att "häcka" där på kvällarna när barnen lagt sig. Jag stickar nog en sån mössa på ett par timmar sammanlagt. Så på knappt två kvällar är jag klar.
Snabb som attan...
Jag stickar en halsduk och mössa också...

/klockarbarn

Dödergök sa...

Å vad fint! Underbar färgkombo och jättegulligt med hjärtat, jag skulle nog också kunna tänka mig en sån mössa fast jag är vuxen.

Mannagryn sa...

Jag håller med dem andra, du spottar ut mössor som en fabrik:)
Jätte snygga! Jag har några färdig tovade bitar hemma från tiden på skolan, vet du om man kan klippa och sy i detta som vanligt tyg? Nu vill jag också ha en tovad mössa till Noah.

Klockarbarn sa...

Tack Dödergök. Du är ju väldigt duktig själv på att sticka. Läste intervjun om dig på Stickamera.

Mannagryn: Jag tror att du kan klippa i bitarna men de behöver vara hårt tovade så att garnet inte kan repa upp sig. Jag har klippt i vanlig lammullströja och sytt med hjälp av min overlock och det gick bra trots att det inte var tovat. Är det hårt tovat och utan risk för att det fransar sig så räcker det ju med att sy en raksöm.

Mannagryn sa...

Tack! Ja om jag minns rätt så är det ganska hårt tovad men jag får ta mig ner till förrådet i källaren och gräva fram det. Då gäller det att hitta ett fint mönster bara.

Klockarbarn sa...

Mannagryn: Kolla "Baby cool - sy nytt av gammalt". Där finns ett mössmönster i samma stil. Har testat det och vet andra som också gjort Baby coolmössor. Vi tyckte att mönstret är stort. Så prova ut storleken i ett annat tyg först. Boken finns på biblioteket.