cookies

tisdag 27 november 2007

Nya kläder

En liten kjol sydd av en rund julduk - för liten bebis eller stor docka. Ni ser ju själva på bilden hur den är sydd. Trikå i midjan med bred resår inuti. Blir kanske lite väl klockad och tyget är ganska stelt och faller inte jättebra. Provade på lilltjejen och kjolen är allt söt ändå fast väldigt liten till Hanna. En annan kjol till Elvira.
En klänning till Elvira. Sydd av en oanvänd herrtröja. Mönster har jag själv knåpat ihop eller rättare sagt klippt på frihand. Premiär för muddväv i halsen. Blev lite bubblig. Gick bra att sy på muddväven med overlocken men sen när jag sydde stickningen från rätsidan så började det bubbla till sig. Ja, jag vet att tråden är vit men det syns ju inte när den sitter på. Jag har inte råd att köpa 111 olika färger x 4 rullar till overlocken. Skulle prova på att sy rullfåll på ärmarna men insåg att jag var tvungen att ha i alla fall2 overlocktrådrullar i rött. Skit. Fick bli sicksack istället = inte lika snyggt. Äsch, detta var ju ändå bara ett litet första försök. Tänkte sy i velour nästa gång.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hm... bilder? Bara undrar... eller är det min dator nu igen...
Må så gott... värmländskan... kramis, ngn som ibland har en burk som INTE vill visa bilderna... bläää på den...

Anonym sa...

Tycker den ser fin ut på bilden och inte behöver overlock-tråden alltid ha rätt färg, inge ska väl se insidan. Det räcker med att den vänstra overlocktråden har rätt färg, det är bara den som kan synas "utifrån"

Mannagryn sa...

Ja, det vore vansinnigt att lägga 11100kr på tråd klockarbarn. Jag har bara 4 färger här hemma vit, svart, brun och lila. Jag får köpa till när julstöket är över. Tycker det blev jätte fint och som sagt spelar ingen roll om tråd färgen.

Botilda sa...

Fin! Inte behöver de "osynliga" trådarna vara färgpassade heller. (Men kan man inte spola över lite tråd på en trådspole och ha för exempelvis rullfållar; sådär som man/jag kan göra när man syr med tvillingnål på vanliga maskiner?)

Jag fick förresten precis samma problem med bubblig mudd i halskanten igår när jag för ett tag lyckades locka ut den truliga sylusten ur hörnet där den suttit och tjurat ett bra tag nu. I mitt fall var det bara att klippa bort och göra om på annat sätt - vilket jag så klart inte har gjort än...

Anonym sa...

Å vad roligt med en Klockarkjol!

Anonym sa...

Tack!
Jennie: Fyndigt...klockarkjol...att jag inte kom på det själv.

Botilda: Bra ide´ med att spola över lite tråd. Det borde gå eftersom det går att använda vanliga sytrådsrullar annars också. Tänka utanför boxen....var det ja....
Jag är inte så smart alltid...

För övrigt vet jag nu vad jag gjorde för missar eftersom Elvira har provat klänningen. För stor halsringning (hade inte behövt vara så rädd för att det skulle bli trångt) och för små ärmhål. Större raglan är nödvändigt. Blev nu Hannas klänning istället. FÖr att rädda halsringningen något så har jag sytt en v-ringad hals = blev bättre.
//Klockis

Jes sa...

Klockarkjolen va ju bara underbar vilket härligt duk du sytt den av. Och jag instämmer med de andras

Gekko sa...

Vilka snygga och kul alster! Håller helt med de andra om trådfärger! Det är ju som du säger att det inte syns när man använder plagget!

Botilda sa...

Någonstans läste jag att man ska gå upp två storlekar om man gör raglanskärning (Sy i mjuka tyger, kanske?) Vilken tur att du kunde ”gå ner” i stället ;-)