cookies

söndag 4 november 2007

JÄTTEgrön öronlappsmössaJag hittar inte en rolig mössa till barnen. Så nu har jag gjort en. Är tänkt att passa höstjackan eller Molo overallen (som båda har starkare färger än fotona visar). Har stickat en "vuxenstor" mössa som ska köras en eller två vändor i tvättmaskinen för krympning (tovning). Fördelen med det är att den blir tätare och varmare också. Sen kanske jag ska brodera nåt på den och ev. fodra för att den inte ska stickas. Fortsättning följer....


Garn: Oden 100% ull

Stickor: 7 mm

Mönster: På känsla

4 kommentarer:

Gekko sa...

Mössan är jättehärlig ju! Använder du 7 mm-stickor när du tovar alltså? Jag har stickat vantar i Vamsegarn (vet inte vad det heter i Sverige, men det är det "alla" tovar av i Norge) och då har jag använt 5,5mm. Men det kanske beror på vilket garn det är?

Anonym sa...

Det beror på vilken tjocklek garnet jag vill tova av har. Detta garnet är rätt tjockt och rekommenderad storlek är 5-5,5 mm har jag för mig. För att mössan ska tova bra bör det vara löst stickat därför väljer jag några storlekar större stickor. Denna gången verkade 7 mm vara bra men man kan nog ta 8 mm också. Man får prova sig fram, helst sticka en provlapp och tova först men sånt brukar jag slarva med.
//Klockarbarn

Gekko sa...

Det är ju så skönt med tovat! Jag har tovat mina Vamsegarnvantar som sagt och sen cyklat med de hela vintern genom i Skåna, det sliter på de men de blir ju så varma, vattentäta och vindtäta. Och snygga... Använder du grönsåpa i tvättmaskinen eller? Tror det är med att göra vattentätheten.

Anonym sa...

Nej, inte grönsåpa. Vanligt flytande tvättmedel men ganska lite. Rätt eller fel...det vet jag inte men det funkar i alla fall. Jag har hört att ju mer tvättmedel desto mer tovat blir det men jag vet inte.
//Klockarbarn