cookies

tisdag 13 november 2007

Färggrann vuxen eller omtvätt

Japp, så kom det ut en till ur mössfabriken. Garnet är slut - måste köpa mer....
Gjorde denna lite större för att den ska passa lite större barn än 1-åringar. Lite större är en kraftig underdrift. Den är ENORM. Efter tvätt är den för stor för mig...
Hm, antingen får det bli en färgälskande modig vuxen som bär denna mössa eller måste den krympas rejält i maskinen. Jag får nog köra en vända till i tvätten.

6 kommentarer:

Botilda sa...

Den var ju urtuff! Men kräver en modig vuxen med andra kläder som passar. Hoppas den passar bättre efter ännu en tvätt.

Jag har förresten inspirerats av dig och ”räddat” en handstickad slipover på en loppis. Min tanke är att repa upp och stick nytt. Jag vet att jag såg en beskrivning någonstans (men var?) på hur man gör. Så jag frågar dig i stället. Gör man så här:
1. repar upp och gör härvor
2. tvättar
3. dropptorkar hängande
4. nystar om.

Mannagryn sa...

Jag älskar alla mössor du gör där i huskvarnafabriken! Har nu tvättat/tovat några gamla tröjor så nu är det bara ner till biblioteket och låna baby cool igen, jag lämnade den bara några dagar innan du tipsade om mössmönster. Vad gör du av alla möss prover?

Anonym sa...

Botilda: Ja, det funkar bra att göra så. Handtvätta i ett milt tvättmedel om det är ull, gärna barnshampo, dropptorka med en plastgalge hängandes i ena änden så blir garnet slätare. Galge är lagom som tyngd utan att "hänga sönder" garnets spänst.

Mannagryn: Jag ska försöka sälja mössorna på julmarknaden i Vaggeryd där min syster och jag ska ha en plats oh sälja våra alster. Såg du mitt tips på brun fleece?

//Klockarbarn

Mannagryn sa...

Tack! Jag såg den. Har faktiskt aldrig varit där, vet du vad dem har för öppettider? Amanda

Anonym sa...

Mannagryn: Vanliga affärstider tror jag. Var där igår kl. 17.15. De har öppet lördagar också.
//Klockarb...

Anki sa...

Modig?
Ja inte vet jag men jag älskar dom färgerna!!!
Och säkert finns det fler :)