cookies

lördag 17 mars 2012

Ny utmaning? Tema Refashion/Repurpose/Redo - återbruk i olika former

Vad sägs om en ny utmaning efter den rätt tunga Påslakansutmaningen?
Lite i samma tema men mer öppet. Jag tänkte ha temat refashion/redo/repurpose som så många av oss ändå gör rätt mycket av. Den stora skillnaden är att vi inte måste göra av med ett och samma hela påslakan....
Vi kan istället välja att göra om ett befintligt plagg för att förlänga användningstiden eller bara "hotta" upp ett trist plagg. Vi kan använda materialet och göra nåt helt annat eller bara hitta ett annat användningsområde mot vad som ursprungligen menades. Vad tror ni? Låter det kul?

Jag tänker att man skulle kunna ha en eller ett par månader med veckovis redovisning av arbetets gång eller färdigt alster. Skapandet blir rätt fritt och kan innehålla möbler, saker, kläder, leksaker, grejer som kan användas inomhus och/eller utomhus (det är ju ändå vår). Använd fantasin och inspirera och låt inspireras av varandra.

Anmäl intresset så får vi se vad det landar. Lämna kommentar och ev. frågor. Vill ni ha andra förutsättningar så skriv det också.


14 kommentarer:

jejja79 sa...

jag är på, detta är en utmaning helt i min stil =)

Emma sa...

Jag är på, men tänker du 1grej eller viss tidsperiod, till vuxen eller vad som?

Klockarbarn sa...

Emma:
Jag tänker att man får göra vad som helst (vuxen eller barn eller möble osv) bara man tar nåt gammalt och gör nåt nytt av det eller hittar ett annat syfte med en gammal överbliven produkt eller målar om eller pimpar en grej. Jag tänker en tidsperiod som man försöker bli klar med 1 grej/vecka (redovisas då varje vecka) men väljer man ett stort projekt så får man visa upp "vägen dit" i stället. Jag samlar in länkarna 1 gång/vecka och lyckas man med bara någon grej på 2 mån så är det okej. Inga krav bara kul.

Hanne sa...

Har aldrig vågat ge mig in i en utmaning, men dethär är vad jag ändå håller på med hela tiden, ett plagg blev klart senast idag. så jag ska väl försöka.

Tyg och otyg sa...

Jamen det låter ju kul! Eller, det låter som det som ungefär allt mitt pyssel går ut på, så det är väl en utmaning jag borde kunna bemästra. :) Jag är gärna med!

Anita sa...

Jag är med

Ulla-Britt sa...

Låter intressant. Jag är med. Jag älskar när man kan rädda något gammalt, nött och egentligen obrukbart från förgängligheten.

Gärdet sa...

Åh, jag har massa projekt på g. Något av dem hamnar säkerligen under passande utmaning. Jag vill vara med och hoppas därmed att jag får tummen ur så att saker verkligen blir gjorda och inte bara "tänkta".
:)

Krajamaria sa...

Låter som jag den här utmaningen så jag hänger på! :)

Titti sa...

Jag antar utmaningen, men risk för att inte hinna nåt alls ;) men man kan ju försöka...

fale artut sa...

Jag är också med!

Klockarbarn sa...

Underbart kul att ni är så många som vill vara med. Då ses vi på måndag med härliga inspirationsmöjligheter.
Lycka till!

Linda sa...

Hej! Det här passar mig perfekt för att komma ur den torka jag är i nu. Jag hänger på, men lite så här i efterhand! Kul!

Elisabettan sa...

Jag är också gärna med!