cookies

måndag 5 mars 2012

Deo update

Har testkört deo:n i 2 dagar plus ett spinningpass. Verkar funka helt okej. Spännande att se om kroppen kommer med nån reaktion när all gammal deo har transpirerats ut.... Luktar inte mer svett än med en vanlig deo med innehållande läskiga ämnen. Varken sämre eller bättre än så länge. Just nu har jag ingen anledning att gå tillbaka till köpedeo. Allt att vinna.

Recept finns lite överallt. Här är ett.
Här är ett amerikanskt.

Uppdatering 11 mars: Har märkt att man bör vänta liten stund efter tvätt/dusch så att det är helt torrt innan man tar deo. Den gång jag tyckt att det inte har funkat 100% har varit när jag haft bråttom att ta på.

10 kommentarer:

carola t sa...

Blir så himla sugen på att testa att göra egen deo, kommer nog att bli om ett tag.. =) Men en fråga bara. Du har ju din i en burk, och den blir väl ganska fast i konstistensen. Hur applicerar du den??

Kram!

Klockarbarn sa...

Carola: Jag applicerar den med fingrarna. Man behöver inte så mycket. Kokosfettet smälter ju med värmen från fingrarna. Jag har smält om deon och hällt över i det i ett gammalt deostick men det blir för mycket på huden när jag använder det. Det var mer krångligt också så jag kommer att fortsätta med burk istället. Det ska vara lufttätt lock.

Maria sa...

En dum fråga kanske, men är det sånt där kokosfett som man köper i mejerihyllan i affären eller sånt där som man köper på hälsokostaffären?

Klockarbarn sa...

Maria: Jag trodde att det var kokosfett i mejerihyllan så jag tog det och det funkar för mig men jag vet inte hur länge det håller?
De flesta amerikanska recept är baserade på kokosolja som även finns i vanliga affärer. Så svaret är egentligen att jag inte vet men att jag har tagit kokosfett från mejerihyllan. Man kanske borde ha deon i kylskåpet? Googla lite så finner du mer info säkert

Klockarbarn sa...

Funkar fortfarande efter en lång arbetsdag.

Anonym sa...

Hej! Men å så bra med egengjord deo. Jag är också minst sagt skeptiskt till allt som finns i de man köper. Måste genast scrolla lite i bloggen din!
//Thea (kokalal)

sofia sa...

coolt!

Tyg och otyg sa...

Bra att veta! Har tänkt göra just sådan när min nuvarande tar slut vilket kommer att inträffa snart. Har en ekocertifierad variant som jag dessvärre inte är speciellt nöjd med.

Malin på pastill.nu sa...

Men vilken grej! Åh, jag vill också prova att göra!

Frida sa...

Jag har också gjort egen deo, efter första receptet här. Jag måste säga att jag tycker den funkar riktigt bra! =) Vanligtvis kan jag svettas och lukta ganska illa, men denna håller mig torr och fräsch bättre än de flesta köpe-deos jag använt, och dessutom slipper jag klåda eller andra allergiska reaktioner. Tummen upp! =)