cookies

tisdag 27 mars 2012

Refashion

Vilken uppslutning på vår första omgång av återbruk. Kanonkul!
Jag är i full gång av sy om en tantblus med spets till nästa vecka. Det går så där. Jag har sprättat bort spetsen för det blev inte bra med den kvar. Ni får se senare. En sak har jag kommit på i alla fall och det är att det är så svårt att sy och prova på sig själv. Jag behöver en provdocka.
Jag la blusen till sidan och tog tag i en kjol istället. Den är köpt på secondhand och är för lång för att jag ska gilla den helt. Vidden i sista våden är för stor.
Fram med saxen och klippetiklipp. Så är den vips kortare och mindre vid. jag klippte en bit ner i sista våden och behöll en råkant. Får se hur den blir efter tvätt. Blir den ful så går det ju alltid att göra nåt avslut med fåll eller liknande.

FÖRE


EFTER (en liten förändring men till det bättre)

Nu trivs jag bättre.

5 kommentarer:

Fanny sa...

Provdocka, ja... det vore nåt det! Själv har jag otrolig tur - jag har en man som faktiskt syr bättre än mig, och som kan hjälpa mig med prova-nåla-justera-grejen. När jag inte envisas med att försöka göra det själv. :P

Hanne sa...

Det blev fint, håller med att det är finare lite kortare. Jag är också väldigt känslig mot för lång och för mycket vidd. Spännande med råkant. Vill gärna se hur den blir efter tvätt.
Jag är just nu väldigt inne på att virka eller sticka kanter, och sen att sy på dem med zickzack. Det blir oväntad bra många gånger.

himmelriket sa...

Jag loppade en provdocka förra veckan på samhjälp. Blev överlycklig att jag hann först!!Den bara stod där å väntade på mej:) Underbar kjol du fick till. Härligt med jeansTyg nu till våren. Ha det gott// Ulla

Dittenodatten sa...

Vore perfekt med en provdocka! Det skulle jag också vilja ha en... Kjolen blev jättefin!

MinaMirakel sa...

Kjolen blev ju mycket snyggare!
Jag har en provdocka som jag köpte när jag gick på gymnasiet, men nu fem barn senare....
Inte riktigt min storlek längre;)./Åsa