cookies

tisdag 9 oktober 2012

Symöte och babyfiltar

Tisdag är återigen symötedax på nätet hos Maja. Hon har förresten öppnat en bedårande nätbutik med vintagekänsla. Ser himla trevlig ut (Maja ser också trevlig ut men jag syftade på butiken).
Mitt bidrag idag är några oklara filtar. Jag har klippt ut en massa lappar av stuvbitar och de går aldrig jämt ut.......
Tre filtar är jag uppe i men det finns lappar kvar. Det går ju inte att slänga lappar så jag får väl klippa till mer lappar vad det lider. Snabbsyr med overlocken och vips så är man nästan klar. Dessa tre sydde jag igår och ska bara sätta flanell på baksidan sen kan de skickas vidare till bättre behövande i Gambia. Troligen får jag bara plats med en filt i Gambia-kartongen så resten tänkte jag sända till "Sticka och skicka" . Vad då, de där filtarna är ju inte stickade. Det går bra att sy också. Jag har redan frågat. Sydda saker värmer ju även dom  en liten nyföding.

Nästan alla tyger har jag fått eller seconhandköpt eller fått över från nåt gardinprojekt (mitt eller andras).

8 kommentarer:

x-handarbete-pyssel sa...

Härliga täcken!
Speciellt föll jag för det röda!
*gilla* ;)

Åsa.Li sa...

Verkligen tok fint!

Etta sa...

Lapptäcken är alltid kul!

myrica sa...

Vilka fina filtar du gjort, så söta.

Annika Berg sa...

Härliga filtar1

Eva sa...

Läckra!
Tänker ta fram tybitar jag fått från USA (svensk tjej OERHÖRT duktig på lappsömnad!). Skulle nog kunna kombinera ihop en del...
(Och så sparar jag en del skjorttyger jag hittar i grovsopen. Ofta bara ngt litet hål eller knapp som saknas eller så. Tar hem och klipper sönder:D)

Titti sa...

Härliga lapptäcken! Och tack så mycket för tros-tutorilen, nu förstår jag hur jag ska göra!

Krajamaria sa...

Fina täcken! Blir inspirerad att prova sy av lappar själv! :)
Tack föär dina fina ord hos mig! Roligt att du gillade min tunika!