cookies

måndag 9 januari 2012

En rad princesskläder

Lillasyster ÄLSKAR kjolar och klänningar.

Här är hennes efterlängtade sidenkjol som blev lite annorlunda trots att hon önskade en likadan kjol som denna. Jag har svårt att göra flera av samma. Det är inte lika kul. Denna gången använde jag taft (heter det va?) som var en scarf till en balklänning istället för tyllen längst ner. Kjolen har ett vitt innefoder också för att få lite extra fyllighet.
Jag har tidigare sytt två av dessa.

Storasyrran fick en rockigare variant. Jag fållade inte kjolen utan valde att spara overlocksömmen nertill för att det inte ska bli för gulligt. Hon ville ha en ficka också så det blev bakläxa.....
Kjolen har mudd i midjan istället för resår (blir mindre klumpigt så) och ett innefoder av gul lakansväv.
Ett helt vanligt singoallamönster som jag förlängt nertill med minst 10 cm. För att få mer passform har jag sytt en resårkanal av ovikt snedslå i midjan. Trädde i smal resår och dolde sen öppningen efter att jag handsytt ihop den med en lite rosett.
Nu har jag minskat lite på mitt jättelager av vävda tyger. Allt är återbruk (fd gardiner och stuvbitar) och endast mudden, resåren och tyllen är köpetyg. Tyvärr syns det inte det minsta på hyllorna att jag gjort av med tyg.

3 kommentarer:

jejja79 sa...

superfina alster. Tänk vad man kan göra av det som ligger i hyllan =) Och håller med om att det är svårt att göra två likadana. Det är därför man kan säga att vart plagg är unikt =)

Titti sa...

Jättefina kjolar!

Fangoria sa...

Suuuuperfint!!! Kjolarna var underbara!