cookies

torsdag 10 mars 2011

Vem kommenterar numera? Vart lutar trenden?

Under 4 år har jag skrivit i min blogg. Jag tycker att jag kan se en liten trend. Färre lämnar kommentarer nu än förut trots att jag har fler läsare än någonsin. Nu är inte kommentarerna den anledning jag behöver för att blogga utan jag gör det för min egen skull men visst vore det tråkigt att fortsätta om ingen läste mina inlägg....

Mina funderingar är:
Har utbudet av bloggar och möjligheten att följa bloggar mer på automatik gjort att vi kommenterar mindre i varandras bloggar? Bloggvärlden har ju bokstavligen exploderat och många av oss följer runt hundra bloggar. Det gör ju att man bläddrar och beundrar men kanske inte lämnar spår efter sig i form av kommentarer. Många av oss blir inspirerade och väldigt glada över att få kommentarer men hur mycket lämnar vi spår efter oss själva. Jag vet att jag är skitdålig på det själv men nu ska jag bli bättre för jag gillar själv när någon hojtar till på min blogg.

Ha en skön eftermiddag.

20 kommentarer:

Hello sa...

Jag tänker precis som du! Att följa bloggar på tex bloglovin gör också att beroende på inställningar i resp blogg, så kan inte jag kommentera allas inlägg på jobbdatorn, vilken oftast är den jag har tillgång till. Och det är inte alltid jag gör mig besväret att leta mig in på själva bloggen för att kunna kommentera. Fast jag borde det. För visst är det som du skriver - kommentarerna är inte anledningen, men en trivsam puff framåt!

Lilla NovaK sa...

Jag kan bara hålla med dig, ser också resultatet av den trenden. Tidigare hade jag i alla fall en 10 kommentarer per inlägg och det är lite som julafton att klicka på knappen och få läsa vad någon skrivit.

Nu är det ju så att jag inte bloggar för att få kommentarer men det värmer ändå lite extra att någon tagit sig tid att skriva en rad eller två till mig.

Jag kan erkänna att det går i perioder för mig, i bland kommenterar jag mycket och i bland mindre. Men jag lovar härmed att bli bättre på det och hoppas att det ger resultat tillbaka!!

Och jag börjar nu! Jag gillar starkt dina alster och går ofta in här och kikar! ;-)

agata sa...

Jo, så är det för mig med. Fler besökare än någonsin, men färre kommentarer. Jag tror att de är rss-läsarna. Eftersom jag själv använder google reader så vet jag av erfarenhet att det ska vara något särskilt engagerande inlägg som gör att jag orkar klicka mig in på bloggen och kommentera där.
Praktiskt, men inget jag är stolt över.

Libe sa...

:) Jag har också funderat på samma sak. Det är jätte tråkigt att inte få någon kommentar , fast man kommenterar hos andra , men det kanske är svårt att hitta någonting att skriva ... Det jag märker hos mig själv är att jag får mindre lust att kommentera hos andra när man inte får någon respons tillbaka - tråkigt men sant. Och du är inte den första jag läser det här hos , det är många som säger samma sak.

Liten Lucky sa...

Hej, jag har egentligen precis börjat blogga och jag blir hur glad som helst av kommentarer.
Jag kollar ocksa fler inlägg än jag kommenterar, men oftast räcker det med ett litet ord och man som bloggar blir jätteglad.
Även jag skall försöka bättra mig!

Tack för ett bra inlägg och en superfin blogg!

Vindling sa...

Jag tror lite som du. Att det är en kombination av antal bloggar som finns och det faktum att man oftast läser dom genom någon form av läsare.

Det jag tycker är lite tråkigt är när man själv komenterar lite här och var, men själv inte får några kommentarer alls. För feedbacken från andra är alltid kul, annars kunde jag ju nästan lika gärna skriva en dagbok för mig själv. Handen på hjärtat alltså.

fante sa...

Jag är usel på att kommentera, och den största orsaken är att jag följer bloggarna via Reader. Och att gå in i alla bloggar och skriva varje gång jag gillar något tar helt enkelt för mycket tid. Jag föredrar att lägga den tiden på familj eller handarbete :-)

Skaparstigen sa...

Jag har också märkt av det. Det var nästan natt-och-dag-skillnad på före och efter min bloggpaus. Men det finns så otroligt många bloggar nu, så det är nog bara att acceptera att kommentarerna sprids lite. Jag gillar din blogg i alla fall, även om jag håller lite låg profil! Den har jag följt sedan jag startade min, så över tre år alltså. :)

KLOCKARBARN sa...

Ni verkar vara inne på samma spår som jag i alla fall och vi verkar också ha samma beteende. Jag håller förstås med om att det tar otroligt mkt tid om man skulle kommentera alla inlägg på alla hundra bloggarna. En omöjlighet men jag ska ha som mål att kommentera lite oftare än jag gör nu i alla fall. Alltid något.

Liv sa...

Jag tänker precis som övriga - jag har google reader och ska jag kommentera måste jag klicka mig in på bloggen först. Sen är det sååå många bloggar man följer nu! Jag tycker att förr var det bara folk man kände vars bloggar man följde och då var det mer naturligt att man kommenterade. Nu läser man så många bloggar där man inte känner den som skriver och då känns det inte lika naturligt att kommentera. Hej förresten, jag har följt dig ett tag men inte börjat kommentera förrän alldeles nyss ;)

Thea sa...

Jag vill kommentera!
Och jag håller helt med! Det är bara såååå kul att få kommentarer. Visst är det kul med många besökare, men det är ju först när någon lämnar en kommentar som man "får kontakt" med varandra.

För min del är det nog så att jag följer så många bloggar att jag, om jag inte har varit inne på en dag eller två eller till och med mer, har missat en vansinnig massa inlägg.

Men jag ska också bli bättre!

LADY JEN sa...

Jag brukar vara inne här ofta och kolla men har inte lämnat något spår efter mig tidigare... så nu gör jag det! :-) Fina saker du gör!

MinaMirakel sa...

Jag kommenterar nästan alltid dom som jag har på min blogglista, tycker att det är väldigt roligt att få kommentarer själv!/Åsa

MinaMirakel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gerda-Thyra sa...

Ja, jag har också märkt av samma sak som dig och tror att det beror på att folk "följer bloggen" på ett eller annat sätt... blir kanske lite slentrianmässigt då.
Själv vägrar jag att "följa" någon blogg... jag vill klicka in mig på de bloggar jag läser och titta på bilderna och liksom "hälsa på"... fast jag läser inte så många bloggar i gengäld utan håller mig till några stycken utvalda.
Kommentarer är ju jätteroligt att få och är ju den enda kontakten här i bloggvärden...så visst är det trist med "kommentartorka"!!!

linnzan sa...

Hej! Håller helt med alla ovanstående kommentarer! Vet själv att jag inte kommenterar lika mkt som förut och i och med denna boom av bloggar blir alla mer och mer anonyma. Tycker också att jag förut hade mer koll på de vars bloggar jag följde. Man blir ju så glad av kommentarer!!!!!
Kram

rino sa...

instämmer. Har man inte hunnit kolla bloglovin ett par dagar så är det mycket att ögna igenom!
Vore bra med nån slags gillaknapp som på facebook så att man snabbt kunde visa att man uppskattar ett inlägg

Gitte... alias ManitaS sa...

Jeg kan ikke holde mund, så jeg synes at når noget fanger og inspirerer, så MÅ jeg fortælle det!;-) Jeg ved jo selv, at man bliver gad når nogen lægger en hilsen!

LilleBus sa...

Jag håller oxå med! Tror att jag skall sluta med Google reader och gå in påalla bloggar som man gjorde i "början" och kommentera mera!!
Tack för din kommentar på min blogg, jagblev jätteglad för den!

Myran sa...

Jag tror det beror mest på rss-läsarna, då kan man inte bara kommentera "i förbifarten" utan det blir mycket besvärligare. (Eller, ja egentligen inte så mycket besvärligare, men i alla fall).