cookies

tisdag 1 mars 2011

Symöte och utmaningens start


Idag är det dags för symöte igen. Det är också första dagen på Mars utmaningen "Använd det du har".

Det blir till att slå två flugor i en smäll. Eller tre flugor i en smäll eftersom detta projekt kom till för att tillfredsställa mitt lilla barn.

Den stora tjejen fick en barbiedocka av pappan (sjöjungfru) häromdagen. Den lilla fick ett Lego som hon själv ville ha och valde. Som vanligt ångrar sig barn så fort de kommer hem. Dockan blev ju mer intressant när de kom hem och skulle leka ihop. Inte lika lätt att leka med Lego även om det är kul att bygga.

Så för att göra en liten tjej nöjd så fick jag sy en jungfrustjärt till en docka vi hade hemma. Den observante ser vilket tyg jag har använt också. Ett projekt helt klart i linje med Marsutmaningen. Allt material är återvunnet.
LITET BARN = NÖJD

6 kommentarer:

Husmorsskolan sa...

Hej!

Vet inte varför det inte funkade med länken? Vad konstigt? Synd att tekniken krånglade... Vilken bra idé det där med att sy en fiskstjärt till Barbien! Toppen att göra nya leksaker av sådana man redan har! Jag plockar självklart med dig i garnutlottningen även om inte länkandet fungerar. Jag gör ett försök att lägga in länken åt dig nu!
Hälsningar fr Maja!

eddy sa...

haha=) jag älskar både projektet och den lilla historien. sjöjungfrustjärtar ska jag definitivt börja sy mer av här hemma=)

Cornelia sa...

Åh, vilket roligt projekt. Och kul att barnen blev nöjda. :)

Alma sa...

Minns att min lillasyster hade en docka som kunde bli sjöjungfru med en sån stjärtfena att klä på. Kul att du påminde mig, det är ju en fiffig ide att variera dockleken med. Nåt för mig att komma ihåg om ett par år då min lilla är stor nog för såna dockor :)

Dorro sa...

Nöjda barn är den bästa sorten! Den blev väldigt fin så jag förstår att hon är nöjd.

Jessica sa...

Vilket bra projekt och helt i marsandan! Jag använde iallafall ett garn som jag hade hemma, men det ska bli lite mer ordning på marsutmaningen imorgon!