cookies

tisdag 29 mars 2011

Symötestisdag cybermöte

Hej tisdag och hej syvänner i cyberspace. Välkomna till min vardag. Tisdag är ledig dag för mig och det är så skönt. Idag mår jag lite illa över att en av ungarna kanske har mask i magen. Uagh!!! Tyckte mig se det i gårkväll men det är inte helt bekräftat ännu. Hur som helst. Gårdagskvällen gick åt till att byta lakan i alla sängarna, handdukar och tvätta stjärtar och nya pyjamasar. Idag kommer dagen att fyllas med tvättstuga, baka surdegsbröd, laga lunch och senare middag, STÄDA. Dagen fullbordas med en timmes träning på spinningcykeln. Kan nog säga att den lediga dagen inte längre ser så ledig ut.... Sån tur att min man var på jobbresa igår kväll och jobbar idag. Tänk vad han gå miste om ;-) Är det nån annan som har det så här i sitt vardagsrum? Jag är kanske unik och det ska man ju vara. Så charmigt....host host. Garnhörna med min verktygslåda som det bara ska ligga sticktillbehör i. Hur kan garnet dit? Vardagsrumdbordet. Herregud. Det ska jag ta itu med så fort jag skrivit klart. Vet ni vad? Det tar ungefär en halv dag så ligger det spel och leksaker på det igen. Garnet vet jag inget om. Det har hamnat där av sig själv. Barnen kanske??? Ja jösses, om man tittar noga ser man att det är 3 olika garnprojekt på gång. När ska jag skärpa mig?
Då kommer vi till det som inlägget egentligen ska handla om. Så här långt har jag kommit på min vårklänning. Garnet börjar ta slut så det blir kanske en tunika istället. Vi får se.
Dagens pyssel fick bli ett virkat halsband/armband av restgarn i lin och av vintageknappar. Jag trädde först upp ett gäng knappar på garnet och sen virkade jag på och knapparna fick hamna lite oregelbundet. Enbart luftmaskar (har visst maskar på huvudet, uahhh) luftmaskor menar jag förstås. Gjorde det extra långt så att man kan ha det i flera varv. Nu är jag ingen halsbandsmänniska utan föredrar armband. Man kan ju ha det som man vill. Lingarn är snyggt i strukturen. Skulle vara fint i härlig pastellrosa med ljusa knappar i pärlemor. Om man nu gillar pastell. Tyvärr klär jag inte i det. Tog väl ca 20 min att göra.Detta halsband får bli sista alstret i marsutmaningen, "Använd det du har".

8 kommentarer:

eddy sa...

superhärlig idé med armbandet där=)

FarmorMormorA sa...

Oj! Trodde du varit och fotat hemma hos mig! Så där ser mitt soffbord ut också... Kul idé med halsbandet/armbandet och lycka till med både maskar och maskor.

Unknown sa...

Men vad fint! Läckert!

Jessica sa...

Jätteläckert halsband/armband! Och tunikan blir såå söt!

Karin sa...

Äh, den där röran är bara hemtrevlig :) Jättefina och våriga färger i klänningen/tunikan. Kul idé med knappar till halsband också. Tack för inspirationen.

Karin sa...

Förresten, vad använder du för mönster till klänningen? ELler är det på fri hand?

Maja sa...

Hej!

Vilket smart sett att använda gamla knappar och restgarner på! Jättefint!

Det där med garn som får ben och lägger sig lite här och var vet jag allt om;) Ibland är det helt omöjligt att hålla ordning på de olika projekten...

hälsningar från Maja

Klockarbarn sa...

Karin: Mönster finns inte utan är just nu på frihand. Jag får se hur den blir och blir den bra så skriver jag ner hur jag gjorde senare.