cookies

tisdag 15 mars 2011

Tisdag och symöte igen

Veckan som gått har varit lite knasig. Mannens övertid på jobbet och mina värkande armar (antagligen nåt virus som satt sig som bly i armarna) har gjort att min energi har gått ner på sparlåga. Förra veckan visade jag upp en start på tjejtröja/klänning och docktäcken. Jag har avslutat täcket men klänningen har nu nått en nivå där jag måste besluta mig för om den är färdigstickad och vill ha en tygkjol påsydd eller om det ska bli en tröja/tunika. Korta ärmar eller långa? Det är lätt att bestämma sig lite för fort att den är klar eftersom mina armar är så onda men är det rätt beslut? Jag har ju garn så det räcker. Beslut-beslut- ack så svårt idag.

Docktäcket finns inte mkt att säga om. Det förra blev finare. Dottern blev glad i alla fall. Nu har de varsitt.
Eftersom jag är helt hopplös när det gäller att starta projekt så har det hänt igen...Jag har väldigt många garnrester efter mina stickade tossor så har jag börjat med mormorsrutor. Jag gjorde dom mkt större så jag slipper att ha så många att sy ihop senare. Jag har ingen plan för färgerna heller bara att garnet ska ta slut nån gång :-)
Å andra sidan så är det ju bra att ta tillvara det man har. Det vore ju kanon om jag kunde få ihop tillräckligt till ett överkast eller en stor skön filt till ungarnas rum.
Dessutom är det ett projekt i "använd det du har" utmaningen.

11 kommentarer:

Libe sa...

Visst är det lätt att starta nya projekt och så himla roligt ;) men vilken skön känsla när man har avslutat något som legat länge... Du kanske inte ska fatta beslut just nu när armarna värker ,ang klänningen , en del projekt får ju ta lite längre tid också :) Hoppas du snart känner dig bättre , värk är inget roligt.

Jessica sa...

Vilka härliga färger på täcket och klänningen! Man får verkligen vårkänslor..
När det gäller klänningen så tycker jag också att du ska ta det lugnt. Är det för tungt att sticka just nu så gör något annat istället, tills du vet hur du verkligen vill göra.

Jessica sa...

Glömde ju säga att jag minsann såg att du har smygit med små bitar av duken i det här täcket med ;-) Hur mycket har du kvar nu?

Klockarbarn sa...

Hi hi hi, ja det är väl såna här småbitar kvar. 3-4 såna kanske. Sen är det bara smala slamsor kvar som jag tror inte duger till nåt. Eller kanske till remsor till armband?
Synd att ge upp redan :-)

eddy sa...

mormorsrutor är alltid fint att göra av sina rester - dessutom var de där tossorna väldigt söta. håller faktiskt på att virkar liknande, som små miniconverse. kram på dig

Unknown sa...

Ja hjälp alla dessa projekt som man startar hela tiden men det är roligt. Fina saker har du på gång i alla fall.

Krisses hantverk sa...

Fint täcke. Jag har börjat klippa till rutor till ett täcke, men det är nog ett långtidsprojekt.

Ann-Marie sa...

Virkade rutor är ALLTID jättefina. Gör en pläd, en väska, en kudde ja vad som helst! Jättefina

Fia sa...

Jag håller med om att det är lätt att starta många projekt. Det blir i alla fall jätefint.

Maja sa...

Hej!
Jag tycker att dina mormorsrutor är jättevackra! Härliga färgkombinationer... ser fram mot att se vad du gör av dem:)

Hälsningar från Maja

Gela sa...

Det är såååå lätt att starta nya projekt. Men skall försöka slutföra lite här hemma nu. Härliga mormorsrutor. Ha en fin fin dag/Gela