cookies

lördag 20 oktober 2007

Syrummet tar sigIdag har äntligen vi tagit oss tid att sätta upp hyllplanen i mitt syrum. Har även bytt bord till ett fint LÅNGT ekbord med metallben. Skivan är egentligen en jättelåg tv-bänk (Amiral från Ikea) som vi tröttnat på. Skruvade av de gamla låga benen och satte på vanliga höga ben och vips ett perfekt sybord för mina maskiner. Tyghyllorna är tungt lastade - allt är inte på plats än. Det är MYCKET tyg. Kanske ska börja våga sy lite nu då. Sy mer, surfa mindre och köpa mindre tyg...

hmpf


Sydde i alla fall ett par bruna velourbrallor men eget mönster denna gången (blev lite konstig färg på bilden). Jippie! Blev bra direkt!!! Nu vågar jag nog klippa i de nya velourtygerna efter denna succé.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Himla snyggt vart det i din hörna.
Jag skulle oxå behöva städa i min garnhörna.

Kramar din hemlis

Anonym sa...

Hejsan,
brukar kolla in din blogg ibland...och den är ju så kul o inspirerande. Verkligen en fin tyghörna du fått :-) Mina tyger ligger huller om buller ÖVERALLT...man blir ju tokig! Såg att du beställt velour från Nea Nobelle, har kollat på dem oxå....men ack så dyra :-(. Har du beställt velour från MG-tyger nån gång? Eller nån annan som gjort det? hur är de? De är ju billigare iaf men tyvärr inte så roliga färger. Tack för trevlig läsning /Kia

Anonym sa...

Hej Kia och tack för det.
Jag har aldrig köpt från MG-tyger. Jag har faktiskt bara handlat tyg över nätet en gång och då Nea Nobelle. Troligtvis beror det på att jag inte sett nån färg som jag vill ha. Det är ju jättesvårt att hitta fina tyger i de nyanser man vill ha. Jag letar fortfarande efter den där giftgröna nyansen men har ännu inte hittat den. Jag hittade senast igår brun velour i en av våra lokala tygaffärer men de skulle ha 130 kr/meter och det är ju inte heller jättebilligt. Den bruna velouren i byxorna i detta inlägg har jag kommit över i en gammaltygaffär här i stan för 79kr/m. Lite mer plånboksvänligt men inte lika tjockt tyg som Nea Nobelle har. Har dock funkat bra i tvättarna.
/Klockarbarn

Anonym sa...

Tackar för ditt svar!
Jag brukar handla en hel del velour i tygaffärer, det jobbiga är ju bara att man aldrig vet vad de har för färger. jag tycker jämt att just den färgen man ska ha är slut :-( därför skulle det kännas skönt o handla över nätet....då vet man ju att man får tag i det man ska ha. Det är ju just den där tjocka goa velouren man vill åt.....så kosta ska det väl :-(
Det finns dock en super billig tygaffär i sthlm (sundbybergs textilcentrum)där de har rätt roliga färger på just velour (när de inte är slut förstås), och den kostar endast 98kr/m (tjock o bra). där har de bla en riktig gift-grön som jag gått loss på....den e super fin :-).
Ha det bra, och tackar för ditt snabba svar.
/Kia

Botilda sa...

Åååå, jag blir allt lite avundsjuk på er med stora bostäder. Själv håller jag till på köksbordet och måste plocka undan efter varje sysession, dels för att vi ska kunna använda bordet som tänkt, dels för att små fingrar inte ska få fatt i farliga saker.

Jes sa...

va fint syrummet blir, och vilken ordnig det blir med lite hyllor.
Hi Hi ser tyget jag skicka :) Har städat i min garderob i helgen (en sån gåingarderob med snedtak) och sorterat mina tyger på de hyllorna som finns. Vet inte vad jag ska göra av alla mina kläder som låg på dessa hyllor bara :)

KLOCKARBARN sa...

Botilda: I vårt fall är bostaden inte så stor. Vi har två sovrum och vi är ju 4 personer så det innebär att barnen får dela rum. Mitt syrum är egentligen det vi skulle gjort till garderob men som fick bli mitt. Det är ett jättelitet tillbyggt sovrum men har ingen dörr och man måste gå igenom ett sovrum för att komma dit. Så det var inte så lämpligt till barnrum. Men vi har ialla fall större än när vi bådde i stan i en tvåa. Jag lider lite med dig för det tar mkt av syglädjen att man måste städa undan hela tiden.

Lucia sa...

Vad fint med alla tyger, kommer ihåg när jag fick upp mina hyllor i min ateljé. Man fick sådan inspiration och medvetenhet om hur mycket tyg man egentligen samlat på sig. Men man kan inte har för mycket...

Sofia sa...

vilka underbara tyger!