cookies

lördag 24 mars 2007

Virkning - måste bara visa...
Har ju skrivit om restgarns dilemma och virkning i tidigare inlägg. Jag bara måste visa lite sommarfägring. Vid midsommar förra året var min äldsta dotter 1,5 år. Lite för liten för en blomkrans tyckte jag. Så jag fick den lysande idén att göra en virkad krans istället.
Jag hittade blom- och bladmönster på nätet hos Garnstudio (se förra inlägget om mönster) och satte igång massproduktion. Först stickade jag på rundstickor ett lagom tajt "pannband" i kamoflagefärgat garn. Sen sydde jag på alla blommor och blad. Jag hittade på lite blommönster själv också.
Jag fick många kommentarer om denna fulkuliga (ordet ful och kul ihopsatt blev visst konstigt) krans när vi kom till midsommarfirandet. Det bästa av allt var att dottern tyckte att den var skön på huvudet - inget som kliande (akrylgarn). Så den fick sitta kvar på huvudet hela dagen. Första bilderna är under arbetets gång. Den nedersta när den är helt klar. Den kommer återanvändas i år.

3 kommentarer:

Botilda sa...

Å, den var ju supersöt! En sån ska jag göra till Sprallinen i år (som är ett år yngre än din äldsta och har ungefär lika mycket hår). Tack för idén!

Klockarbarn sa...

Kul att du gillar idéen. Visa gärna en bild sen på hur kransen blev.

Storjägarn´ sa...

Så fin midsommarkrans. Är urdålig på att binda kransar. En sån där ska jag göra till mej själv :-) Superkul!