cookies

onsdag 7 oktober 2015

Min första sats Kombucha

Nu har jag tappat upp in Kombucha och satt en ny sats. Provsmakade den och den är rätt så vinägeraktig. Inte illasmakande alls men lite för mkt vinägersmak, tycker jag. Beror säkert på att jag hällde i några matskedar vinäger eftersom jag fick så lite startvätska med Scobyn när jag köpte den. Rekommendationen var att då ha i vinäger också.

Jag har smaksatte med färsk ingefära vid andra fermenteringen. Ville ju ha kolsyra också. Det misslyckades. Har inte tålamod att vänta längre så jag stoppade in flaskan i kylskåpet. efter tre dagars efterfermentering hann det inte bli nån smak av ingefära tycker jag. Den smakar likadant som före smaksättningen. Kanske bättre att riva ingefäran än att skära bitar och lägga i.

Min andra sats innehåller ingen extra vinäger så jag hoppas att den inte är riktigt så stark. Hoppas att det blir kolsyra nästa gång.

Det är så spännande detta!

Uppdatering: Denna nya sats luktar jättegott. Godare än den tidigare gjorde. Det bådar gott!


1 kommentar:

Borgmästaren sa...

Vad roligt att höra. Jag har varit lite nyfiken på detta men inte kommit igång med att prova. Hoppas det bli tip-top den här gången. Det var tråkigt att läsa om din sjukdom. Hoppas det håller sig stabilt nu och hoppas drycken gör lite grann för dig.