cookies

tisdag 18 december 2012

Julkaos i sovrummet

En vecka kvar till jul. Köpa julklappar? Hinner jag sy en julklapp till? Har jag tänkt på alla nu?
Det är kanske nu julpaniken börjar komma så smått?
Vad gör vi i det här huset då?
Jo, då slår vi in golvet i brunt fint papper, plussar med lite tidningar och stänk av färg. Så vackert. Sån kaos.
En vecka före jul väljer vi idioter att börja måla taket i sovrummet. Jodå. Vi ska tapetsera också. Klart före jul? Ha ha ha, skulle inte tro det. Men det är ju då man har lite ledighet tänkte mannen. Sen byter ju han arbetsplats och då finns ingen tid eller kraft till finlir.
Så nu sover vi i samma sovrum alla fyra. Det ligger en madrass på golvet och våra sängar är inflyttade i barnens rum. Deras står där ju redan. Plats för lek? Nej. Som tur är leker de aldrig i sitt rum ändå så det kvittar.
Ja det blir i alla fall en vit jul i vårt hus för det gamla furutaket blir nu glänsande vitt.

Vi ska byta kök och bygga om det i vår. Det fick förra ägaren nys om och hörde av sig till oss. Han vill köpa tillbaka köksskåp och luckor. Plockar han ner och transporterar bort det så får han det gratis. Skönt. Det känns jättebra för det finns stort affektionsvärde i det här köket (stravade jag rätt nu). Köksluckorna är nämligen handgjorda av körsbärsträdet som stod på hans föräldragård. Vi hade inte tänkt att slänga köket heller men det känns extra bra att det hittar "hem" igen. Det känns som det är hans kök och inte vårat. Vi har använt det i 7 år nu och har aldrig gillat det så nu när vi planerar om och bygger större kök så slår vi såklart till på ljusare luckor.

3 kommentarer:

Emma sa...

Skönt att köket hittar hem! lycka till med taket:)

himmelriket sa...

Vi har levt i ett kreativt kaos i 25 år i detta gamla hus, vi har gett upp hoppet om att det nånsin blir färdigt. Men en vit jul har vi också, fast på andra sätt. Länkar till klockarbarn i min blogg idag. Vill visa min fina jäshätta// kram Ulla

lopplisa sa...

Vad härligt med nytt kök!! Mitt egna sjunger på absolut sista strofen.. Kul att det handgjorda köket kommer tillbaka till "rättmätig någon". Ha det gott!