cookies

måndag 3 december 2012

Åter till återbruk - omgång 11

Vi närmar oss slutet för återbruksutmaningen för denna gång. Vi håller på fram till jul (förtydligande - nej det blir inget på julafton) med länkarna.
Jag kommer att börja jobba heltid igen med start denna veckan så mina måndagar kommer i fortsättningen inte kunna vara mina pysseldagar. Jag ska jobba med ett projekt på jobbet som antagligen kräver lite mer tid i början så fram till nyår ska jag jobba lite mer. Min arbetsgivare ger mig en chans att ta mindre stryk av arbetet. Jag har en bra arbetsplats men man måste våga be om det. Inga förändringar kommer av sig självt.

Denna veckan har jag påbörjat arbetet med en julkalender. Jag har ett år på mig att bli klar ;-)
*gamla tyger från hyllan och restbitar.
*textiltryck med textilfärg fr Panduro
*bokstäver från Granit
*linnestuv från loppis (till sifferlapparna)
Det ska bli fler strumpor och dubbelt av varje så här på bilden har jag bara gjort 3 st till varje kalender.


Nästa projekt är ett motiv som klipps ut  från en gardin och fått samma lila/vit rutiga tyg som finns ovan som baksida. Fylld med vadd. Används som prydnad, kudde eller vad man känner för.
Jag klippte grovt ut ängeln och en baksida. Sen sydde jag efter konturen och klippte rent efteråt. Det är lättare att sy runt motivet om man klipper i efterhand.

Länka på:


7 kommentarer:

Susannesblogg sa...

fin kalender. tråkigt att utmaningen tar slut. men jag förstår att du inte kommer att ha tid över. kanske jag skulle våga mig på att starta en liknande utmaning framöver? då undrar jag lite hur jag får till rutan där man lägger in sin länk och adress osv?

Fiff sa...

Skoj att höra att du också har en janome :-)
Det verkar vara ett bra märke faktiskt. Söta kalenderstrumpor du syr!

Tyg och otyg sa...

Blir det återbruksmåndag på självaste julafton också menar du? ;)
Synd att utmaningen måste pausa, men jag förstår att du inte orkar med det i kombination med heltidsjobb. Jag och säkert många andra uppskattar i alla fall mycket allt det jobb du lagt ned hittills!

hennihenni sa...

Bra att vara ute i god tid :)

lopplisa sa...

Jag tycker nog att begränsade, men återkommande perioder av återbruksutmaningen är passande! Hoppas alltså att du tar dej an en ny omgång så småningom. Hoppas också att jobbet ger dej andrum, åtminstone för eget pyssel, framöver. Skaparanda är ju svårtyglad! Fin slowkalender och ängel!

Klockarbarn sa...

Lopplisa:
Jag tycker också att återkommande perioder är bra för inspirationen. Det är lätt att få press på sig när man håller i en sån utmaning. Man vill ju visa nåt varje vecka.

Tyg O otyg: Nä vi avslutar veckan innan jul. Julafton får vi äta gröt i stället.

Susanne: Klicka på den lilla textbild där det står Simplylinked så kommer du till den sidan där du kan skapa länkverktyg kostnadsfritt.

krajamaria sa...

Även om jag inte alltid hänger på utmaningen varje vecka så gillar jag verkligen att kika in här och bli inspirerad. Så jag håller tummarna för att du vill fortsätta utmaningen efter helgerna... :)
Vill du inte själv så kan man kanske turas om?