cookies

söndag 4 november 2012

Virkad poncho

Poncho inspirerad av Drops mönster.
Har bara lagt upp efter storlek 5-7 år och sen virkat enligt principen i mönstret. Valde en mindre storlek än mina barns ålder för att jag räknar med att den hänger ut sig i halsen eftersom garnet (Paris) är grovt och blir rätt tungt. Har inte virkat full längd heller. Satte dit lite fransar också eftersom det ser lite mer arbetat ut, tycker jag och ger ponchon lite mer längd utan att tynga ner den så mycket.
Det bästa var att jag hade garnet hemma redan och kunde beta av det lager som bara ligger. Nu har jag minskat med flera nystan på en gång.


Jag blev nöjd men händerna blev det inte. Hanna blev inte heller nöjd för den snurrar inte lika bra som Elviras köpta poncho från Kappahl. Om nån vill köpa en likadan fr Kappahl så tänk på att den är rätt stor i halsen. Jag köpte storlek 134-140 och det blev onödigt stort (Elvira har normalt 134).
                          Offwhite Poncho, Grovstickad poncho med flätmönster...
Foto från Kappahl

4 kommentarer:

Heimlaga sa...

Jag hade en sådan virkad poncho när jag var barn. Vill minnas att den hade ett snöre med garnbollar i ändarna för att kunna spänna åt lagom runt halsen. Kanske ett tips om de har en tendens att hänga ut sig? Förutsatt att det inte handlar om så små barn att snöret utgör säkerhetsrisk.

Miiaoo sa...

Oj så duktig du är! Jättefin!

lopplisa sa...

Härlig poncho! Ja, den "hemlagade" så klart!!

Klockarbarn sa...

Heimlaga: Just det, sån hade ju t om jag själv. Glömt bort det bara. Bra tips.