cookies

onsdag 14 november 2012

Återbruk av tyg

 Flera tröjor av varierande sort har nu blivit 16 babymössor. 
Varje tröja gav 4 mössor. Ännu en filt fodrad med flanell. Nu är flanellen slut. Får se till att komma iväg och köpa mer. Hoppas de har kvar tyget för 20kr/m.

Ni börjar väl bli trötta på mina mössor och filtar vid det här laget. Det är ungefär denna typ av sömnad jag orkar göra just nu. Inspirationen är inte på topp men jag tror det är årstiden som vanligt. Jag har lite svårt för höst och vår men sen jag gick ner i arbetstid för ett par år sen så har jag sluppit mina värsta depressionssvackor. Det var en bra investering.
Knäpp sak att skriva kanske en del tycker men jag håller inte med. Jag skäms inte för det och tycker att det går alldeles utmärkt att erkänna för mig själv och andra att sinnet inte är på topp jämt och att det inte alltid finns förklaringar till det heller. Det bara händer. Livet går upp och ner. Psyket går också upp och ner men hänger inte alltid ihop med hur livet ser ut. Jag har lärt mig att om jag stressar och vill få mycket gjort så slår det tillbaka (oftast blir det mindre gjort också). Jag planerar inte in mer än max 2 saker på en vecka (på fritiden) helst bara en sak och det får inte bli varje vecka heller. Det kan vara allt från utvecklingssamtal till tandläkartid osv. Ibland skiter det sig så klart men jag försöker hålla på detta och det funkar för mig. Det ger utrymme för spontanitet och utrymme att säga ja till saker som inspirerar just för stunden. Det ger anledning  att säga nej till det man heller inte vill göra. Det ger framför allt en möjlighet att låta kroppen och humöret styra de dagar då det inte känns lika lätt att stiga upp på morgonen. Mår man lite sämre så känns det bättre att veta att man har en lugn vecka framför sig och inte fullspäckat schema. Fritid är just fri-tid för mig. Tid att göra det som faller mig in och inte det andra eller jag själv bestämde för ett halvår sen att jag skulle göra. 
 Må solen lysa lite igenom molntäcket idag.
Ha en skön dag.


13 kommentarer:

Emma sa...

Bra tänkt och skrivet!

od Andulky sa...

Fina mössor och filt! Jag tycker det låter klokt det du skriver!

Tyg och otyg sa...

Låter förnuftigt. Jag har också märkt att jag har svårare för fast inplanerade saker när jag jobbar heltid. Det räcker fullständigt att inte få styra över sin tid de där 8-9 timmarna per dygn som ska tillbringas på jobbat. Även saker som jag egentligen tycker är roliga har det hänt att jag valt bort när det börjar kännas för mycket som ett måste.

Hanne sa...

Tack för din öppenhet, jag känner så väl igen mig. Slits fortfarande mellan ambition och insikt i mina begränsningar. Drömmer om att gå ner ännu mer i arbetstid. Undrar vem som egentligen mår bra rakt igenom i detta tempo, men oftast har vi en tendens att tro att det är oss det är fel på, i själva verket tror jag att det är samhället och det arbetsliv vi har skapat som inte låter oss vara människor med allt vad det innebär.

Jag ska i alla fall njuta nu av en hel vecka semester som jag är tvungen att ta ut innan årsskiftet - och då ska jag inte göra något särskilt mer än att ägna mig åt mina projekt, sova middag och vänta in min själ.

sofia sa...

Du är klok du!

Maria sa...

Klokt resonerat, jag försöker göra som du, planerar helst inte in mer än en sak per vecka. Det beror lite på vad det är för saker också, en del grejer "tar" mer energi än andra.

x-handarbete-pyssel sa...

Tror bara det är bra att någon vågar säga sanningen, att man inte orkar och hinner allt, ingen gör det, men många tror att "alla andra" orkar och undrar vad det är för fel på dem själva...
Själv har jag valt att jobba på timme och styr från
vecka till vecka, beroende på mående och livssituation just då, hur mycket jag ska jobba. Självklart får utgifterna anpassas till detta sätt att leva med, men jag tycker det går bra.
Och så gillar jag också att ha fri tid på min fritid! Att känna för dagen vad jag vill och orkar!
Ikväll blev det stickcafé med nya bekantskaper. Trevligt och avkopplande!

Å du, jag har inte tröttnat på dina fina filtar! Denna var ju, också, toppen!!

Anna sa...

Underbart fina saker! Är de till Sticka och skicka eller ska de användas på andra håll?

Klockarbarn sa...

Anna: Ja det blir sticka och skicka.

Anonym sa...

Kunde inte sagt det bättre själv!
Jag både känner och tänker precis så också (men jag är inte alls så kreativ just nu, sista 4 åren har mest varit "ner")

Kram på dig :)

Bibbis blandning sa...

Nej jag tror inte vi tröttnar på dina mössor och filtar. De är så vackra och gör så gott till dem som får dem.
Det är inte lätt när man ibland har ont i själen. Då är inspirationen inte på topp. Men var sak har sin tid och rätt som det är så ska du se att inspirationen rinner till igen.
Var rädd om dig.

Linda sa...

Min inspiration är inte heller på topp just nu, men efter att ha tittat på de två första avsnitten av TV4as SOS uppdraget igår blev jag påmind om vilken viktig insats vi gör.

Rebecca sa...

Väldigt fina saker du har fått ihop :)