cookies

torsdag 8 november 2012

Vart tog bh:n vägen?

Kommer ni ihåg att jag började på en bh?


Den sömnaden avtog efter denna bild när jag insåg att jag valt för liten storlek. Det syns på kuporna.
Nu har jag inte ens lust att göra den färdig. Har för mig att det inte fanns en större storlek på kupan för den modellen heller.
Jag vill verkligen ha lite nya bh:ar men det är så svårt att hitta bra, välsittande och snygga bh:ar utan en massa sömmar och spetsar. Idag gick jag till Twilfit här i stan för att där är hittills det enda stället jag har hittat hyfsade bh:a. Som vanligt kunde jag inte ha de som jag gillade utseendet på mest. Det blev en helt vanlig t-shirt bh trots allt - denna gången också....
Ny färg bara. Pris? 620 kr!!!!!!
Lite typiskt faktiskt. Vad är det för problem med helt vanliga bh:ar då undrar ni kanske?
Storleken är svår att hitta (blev 70F denna gången), sen är det ofta för snäva kupor. De är oftast för urringade för min byst och jag behöver dessutom en kupa som går ut ordentligt åt armhålorna till annars poppar halva tutten ut. Gärna bredare axelband och ryggparti. Vad köpte jag då? Denna. fast vit. Den satt skönt i alla fall men den blev inte så glamorös som jag ville haft den.
Har ni några egna tips på bra bh:ar, affärer eller mönster?

Själv har jag börjat spana in märket Anita eftersom vi handlar en del protesbh:ar av dom på jobbet. De har en del fint och stadigt. Dyrt så klart men fin kvalité och välgjorda modeller. Deras sportbh "Momentum" är kanon. Rosa Faia är det lite mer glamorös kollektion, Care är serien för protesanvändare, Active är sport och på Comfort  hittar man sköna stadiga bh:ar med extra breda band och som passar stora storlekar.

Obs! jag är inte sponsad utan vill bara ge tips eftersom jag vet hur svårt det är att hitta schyssta bh:ar.
Vad har ni för tips?

10 kommentarer:

Klara sa...

Har du vägarna förbi Stockholm eller Örebro kan jag rekommendera Details. De har enkla och tjusiga bhar i ovanliga storlekar, själv har jag bara 65FF, brukar vara svårt att hitta. Enkla har jag för mig finns för 400 och uppåt, och tjusiga förstås dyrare.

Ewa sa...

Halloj! Har du testat twilfits egna minimizer? Nicole heter den.

Klara 65FF låter som ett mått från change, kan det stämma? Då har du troligtvis 70G eller kanske H i "vanliga" mått

mvh ewa

Klara sa...

Ewa - nej då, det är 65 i svensk standardstorlek, men H är nog korrekt. 30FF på engelska.

Linda sa...

Här i Skövde finns MaxMode. De är specialiserade på större byst. De hade 65G när jag behövde det (gravid). Det är nya ägare nu men sortimentet består, dock har personalen en del att lära sig. De gamla har öppnat en butik i Skara så jag kan rekommendera en sväng hitåt.

Change har egna butiker i bland annat Göteborg har jag hört.

himmelriket sa...

Kör åxå med twilfits minimizer som Ewa tipsade om. Har haft dem i flera år nu och bryr mej inte om nåt annat märke:) du är snabb att blogga, hinner inte med i svängarna. Kram Ulla// ps gravlyktorna blev fina, vem har bestämt att de måste vara på gravar???

Anonym sa...

Chantelles minimizer är jättebra. Vet inte var man kan köpa den i Sverige. Jag beställda på Amazon.com

Anonym sa...

Tycker Triumphs minimizer är bra.

Gärdet sa...

Jag ska inte klaga med andra ord. Befinner mig i gråzonen (70DD-E)och kan ibland fynda BH på Lindex. Känns riktigt lyxigt nu ;)

Klockarbarn sa...

Gärdet:
Det sjuka är att jag gick tillbaka med bh:n dagen efter för jag tyckte ändå att det inte var helt hundra. Fick byta till stl 70 G!
Har aldrig haft den storleken förut så det måste vara små kupor.

Sara sa...

Jag handlar på Change och är supernöjd med deras balconette. Började på 70F när jag var som smalast, och nu är det 75G som gäller.