cookies

tisdag 6 november 2012

Nyttosömnad och prydnad

Min måndag har varit avsatt till sömnad. Jag har presterat lite olika saker som bl a ett lapptäcke som bara ska fodras samt klippt ut fler rutor till ännu ett. Det blev nyttosömnad i form av två par "grannypants" till mig själv (maken blir så där glad men jag blir jätteglad). Trosor är inget att visa upp på bloggen som inspiration, tycker jag men vill på minna om att det är de skönaste jag äger. Jag blir dösur när alla mina trosor ligger i tvätten och jag måste ta på mig köpetrosor. Usch.
Denna gången har jag använt småspill till trosorna. De består av flera olika tyger (varje mönsterdel har olika tyg). Blir rätt kul och ett användbart sätt att göra åt tygbitar på. Särskilt när man gillar hemmasydda trosor :-)

Nu till min lilla kanin som egentligen ska vara en påskhare enligt mönstret. Men jag har gjort henne till julhare i stället med ett litet juligt förkläde. Hon är sydd i linnetyg. Hennes underklänning är sydd av ett lakan och fått en bit trosresår påsydd som spets. En liten bit av en julgardin fick bli förkläde. Hon är fylld med småslafset som blir när man syr med overlocken. Hon blev då lite hårdare i kroppen och blir lättare att sitta eftersom hon också blir tyngre.
Lite återbruk och att ta tillvara även här alltså.
När julen sen är över kan hon få påskförkläde. Bra va?

Mönstret kommer från nån gammal Allt om handarbete. Det var väldigt pilligt och smått. Resultatet blev ju bra i dessa dimensioner men det är rätt svårsytt och att vända ut och in på armar och ben ska vi inte tala om. Jag kommer inte att sy en till.


7 kommentarer:

Pyssel på Torp sa...

Men den är hemskt söt. Praktiskt då att det räcker att byta kläder på den efter säsong. :-)

Carro (mysigtdesign) sa...

...jag hade gärna sett trosorna ändå. Skulle behöva den sortens inspiration.

Ewa sa...

Vill oxå se trosorna! Jag har ju nyss köpt en ol o behöver småprojekt att lära mig med!

hennihenni sa...

Vad söt den blev, det var värt pillandet med krängning av smala öron och ben :) Och så sällar jag mig till de som vill se trosorna (och inser att vi låter som ett gäng perversa stalkers, "visa trosorna, visa trosorna!")

Åsa.Li sa...

Ur gullig visa projekt är bäst att bara göra en gång. Tur att resultatet blev kanon och han är användningsbar. Midsommar krans till sommaren...

Hildas hem - Sofia sa...

Så söt kaninen blev med julförklädet. Det är ju perfekt att kunna byta till påsk också :)

Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram Sofia

Tyg och otyg sa...

Jag ligger också i startgroparna att försöka sy trosor, så jag skulle också gärna få en titt på dem! Du kan ju lägga upp en bild på bara trosorna, alltså utan dig i - så har jag själv tänkt göra när jag ska blogga om dem (haha, vad knäpp man är när man börjar fundera över det långt innan man ens börjat sy). :)