cookies

söndag 27 maj 2012

Trostragedi

Jag skulle kunna välja att berätta hur less jag är på ungen som vägrar byta trosor och alla som det byts till är fel.
Eller så visar jag bara upp de tre par jag sytt. Två par efter ett köpt mönster (som visade sig vara tokstora samt  breda i grenen) och ett par klippta efter ett par köpetrosor. Alla blev givetvis fel.

Det som stör mig mest är hur ett par eller flera trosor kan skapa ett sånt vansinnesutbrott hos ungen som om alla leksaker i världen har försvunnit. Skogstokig. Några lugna försök till att förklara att det bara är att prova och berätta att det inte passar, istället för att gå bärsärkargång, lyckas föga. I LOVE IT.


Synd att det blev så fel för de är ju rätt fina.

3 kommentarer:

Hanne sa...

Hej,
ja, visst är det frustrerande med dessa utbrott. Man blir rätt arg också, i alla fall jag. Vet inte hur gammal ungen är men minns liknande från de stora barnen. Jag tror det spelar absolut ingen roll hur trosorna är, om det inte är trosorna så är det strumporna (det var det för sonen) eller något annat. Jag tror det är utbrottet som är själva poängen, inte anledningen.
Har du försökt att säga: ok, då får du helt enkelt gå utan trosor? Skulle tro att hon väljer ett par då, eller så får hon gå med byxor men utan trosor. Ibland funkar det att ta bort all konflikt utan att försöka göra ansträngningar. Det är liksom lite snopet om ingen bjuder motstånd eller försöker att övertala. ...

Bara en tanke.

Hoppas att du inte tar illa upp att jag ger "goda råd", jag minns bara så väl hur jobbigt det var och hur trött man kan bli, och det blir så väldigt fort en slags ritual som utspelar sig. Dessa ungar!!!!

Ha det gott

Klockarbarn sa...

Nej då, jag tar inte illa upp. Jag tror jag har provat de flesta strategier under dessa år för hon har som sagt inte bara trosor som en "grej", precis som du säger är det olika saker. Strumpor, byxor och trosor är det vanligaste felet men även skor är en jättepärs att köpa. Ja ja, de växer väl upp de små.

himlaverket sa...

Hi hi:) ett problem som går över med tiden, jag lovar. Ps, snygga trosor. Hade inte haft nåt emot att ha ett par själv faktiskt! Kram Ulla