cookies

måndag 28 maj 2012

Sista omgången Återbruk 2012

Då var det dags för den sista omgången i utmaningen Återbruk 2012. Hoppas ni haft det roligt och blivit inspirerade att fortsätta eller utöka ert återbruk. Det har i alla fall jag. Tack för att ni deltagit för utan er hade det inte blivit nån utmaning.
Det är högst troligt att jag återkommer i höst med en repris. Som ni har sett på bloggen så pågår stort arbete med fasaden på huset så tiden går åt till det nu i sommar.

NU mitt återbruk för den sista veckan:
Här finns inspiration och här en tutorial

Så här gjorde jag:
En vit skokartong (på det viset slapp jag underarbete). Pappersark från en tidning (gick åt nästan 2 tidningar) rullades som rör och  änden limmades. Jag massproducerade alla rör först. Sen klipptes rören  till 2 delar och blev checkade om det var nån som behövde lite mer lim. Jag valde att inte klippa rören i samma höjd utan låta de vara olika och använda den avklippta delen nertill på kartongen. Limmade fast så många rör som det gick åt (vanligt limstift går utmärkt). Åh la la  - klart.
Kanske nåt att placera blomkrukan i? Glöm inte att använda en vanlig ytterkruka inuti så inte vattnet kommer åt katongen. Kan användas som förvaring till de flesta "torra" grejer. Förvara posten/räkningar i ? Pennor?
Ett enkelt pyssel som barnen kan klara av och bli stolta över. Använd tidningspapper, kataloger, reklamblad eller tidningsmagasin. Här i huset äter vi en del flingor så kartongerna kan ju komma till användning....
Nu är det er tur att länka era fina verk:

14 kommentarer:

HH JaJa! sa...

Krukan blev verkligen fin. Tack för tipset!

sofia sa...

Wow coolt!

krajamaria sa...

Supersnyggt!

Tack för den här utmaningen. Jag har fått inspiration och hittat till många nya bloggar som jag inte kände till tidigare. :)

Fangoria sa...

Så kul återbruk!!!
Tack så jättemycket för utmaningen, det har varit jätteroligt att vara med och att se alla andras verk!

Susannesblogg sa...

Fint! Tack för utmaningen den har också hjälp mig att få fler läsare och hittat fler intressanta bloggar att följa och dessutom har jag fått mängder av tips. Lycka till med renoveringen av fasaden :)

Sanna sa...

Läcker kruka! =)

SV: Mmm men om man skall sälja så kanske det inte skall se allllt för hemmagjort ut.. ;) hihi..

Kraaaaam
Sanna

Cecili sa...

Coolt!

Tyg och otyg sa...

Snyggt! Gillar att du låtit kanterna vara ojämna.
Vill också passa på att tacka dig för ditt initiativ och engagemang med återbruksutmaningen! Jätteroligt har det varit och jag har sett fram emot måndagarna varje vecka. Hoppas att du har tid/ork/lust för en uppföljare till hösten.

Cecilia sa...

Klockarebarn: Jag la till fel länk, kan du ta bort den första, jag ser inte hur man gör!? Ursäkta... /Cecilia

hennihenni sa...

Tuff blomkruka! Även jag har uppskattat denna utmaning, så jag hoppas på en ny i höst :)

Klockarbarn sa...

Cecilia: Jag har fixat till det.

Helga sa...

Vad kul att jag sett denna roliga grej 2 gånger på 2 dagar. Fast jag måste säga att din variant var lite häftigare med den hackiga kanten :)

Anonym sa...

Hurra för alla som delat med sig av fina återbruksideer!
jos

lopplisa sa...

Det har varit jättekul att ha varit med i ett så inspirerande gäng - denna utmaning! Tack för det! Och tack så klart till initiativtagerskan!! Hoppas på fortsättning senare under året! Fin och annorlunda kruka, inte minst!