cookies

söndag 20 maj 2012

Åh så mkt att göra

Om ni nu skulle undra och kanske tycka att det inte händer så mkt på bloggen så finns det en förklaring. Nja eller kanske t om flera förklaringar....
Två marsvin, två barn, sjuka akvariefiskar, ett vanligt arbete, ett fasadbyte, några fönsterbyte, ett marsvinsburs bygge, en jättehög med ved, cykling utomhus och uppdragen på Friskis&svettis och så allt det där andra med matlagning städning och tvätt. Livet låter stressig men jag måste erkänna att det låter betydligt värre än vad det är. Jag har det jättebra även om jag är sur över att fiskarna aldrig blir friska och att jag funderar mkt över hur det ska bli bra. Jag är lite sur över att det är så jobbigt att cykla utomhus och att veden är trist att stapla. Tiden och orken räcker faktiskt till mycket men sytid/pysseltiden blir lite lidande just nu. Dessutom är vi TVÅ!

Nu ska ni få se hur högt vårt hus är. Läskigt...
Fasad och fönsterbyte sker bara på en kortsida av huset. Det är den sidan som är dålig.
 Kära lilla vedhögen...10 kbm har redan staplats upp och här ligger 10 till.
 Hur tar man bort en häck? Denna högg vi och grannen ner förra året och hoppades att den skulle självdö. Livskraften är starkt. Precis som jag trodde fick den istället förnyad kraft och skjuter upp förträffligt igen. Prutt också så ful den är.
 Billy bokhyllan blir nya buren till marsvinen. Varför inte bryta av med lite annat arbete mitt i allt annat arbete? Lite nöje helt enkelt. Målming pågår också. Glömde jag visst nämna där i början.
 HÖGT!!!!!!!
 Shit vad HÖGT!!!!!!!! mannens nya cykel ser man "slickad" utmed staketet. Den är vit så den försvinner nästan. Fönstren ni ser ligger på mina drivbänkar. Antagligen smålands fulaste.
 Inte ofta man fårmöjligheten att vistas uppe i trädtopparna med fåglarna.
 Hjälp vad högt. Ashögt. AHHHHH
NU ska jag gå ut med en kopp kaffe och sen skottkärra veden och stapla så fint. Hamstra upp vedlagren inför kommande höst/vinter. När det är gjort känner man sig rik och förberedd.

5 kommentarer:

HH JaJa! sa...

Jag tycker att inlägget är väldigt inspirerande och det verkar vara roligt arbete trots allt. Härligt hus!

GOBLIgobli sa...

Hehe, ni gav ju häcken föryngringsbeskärning. =D Därför den frodas på som aldrig förr.

Klockarbarn sa...

Gobligobli:
Ja visst gjorde vi....hur dumma var vi egentligen.

lopplisa sa...

Svindlande höjder! Sista bilden är verkligen hisnande!! Förstår att du har fullt upp just nu. Hur lång tid tog det förresten att stapla 10 kub m ved?

himlaverket sa...

Men käre söta vilket jobb ;) inte undra på att du inte hinner blogga. Men vem vill det i detta underbara väder ? Kram Ulla