cookies

måndag 16 april 2012

4:e omgången av "återbruk"

Hej och välkomna tillbaka för fjärde veckan av utmaningen "återbruk".
Idag presenterar jag en återbruksgrej som kan ansees som tveksamt om det passar i utmaningen men jag tycker ändå att den får vara med eftersom det gör att man kan använda  sina kläder utan att behöva skänka bort dom och det är bra ifall man handlat på secondhand eller ärvt byxor. Jag har gjort en liten justering av ett par jeans som jag inte kunde använda för de blev säckiga i rumpan och stod ut i ryggslutet. Vad jag har svårt att hitta byxor som sluter åt i ryggen. Det är nästan alltid en glipa i ryggen på mig vilket innebär att byxorna efter ett par timmars användning har töjt sig så mycket att de glider ner och jag lägger rätt mycket tid på att dra upp dom. Skärp hjälper inte mycket.

Så nu har jag sytt in dom baktill. Hittade en tutorial på youtube om hur man syr in så det gjorde jag fast lite annorlunda. Nästa gång gör jag som tuten visar med sömmen sydd från rätsida men mina blev okej ändå. Kan ta in dom ännu mer på linningen som fortfarande är något stora. På youtube finns flera olika video på hur man kan göra om sina brallor för bästa passform.

Får passa på att ursäkta för hur vår hall ser ut. Kläder överallt....+ en stor kaninbur...


Välkomna att lämna era länkar i verktyget så vi kan se och inspireras.

8 kommentarer:

hundmor sa...

Min kära dotter,varför bär du inte ner buren i källaren...

sofia sa...

Smart! & snyggt!

Klockarbarn sa...

Enkelt, källaren är fylld med tvätt, ved och cyklar.

Den ska väl bli iordningjord och användas närsom helst, tror jag....

Klockarbarn sa...

Byxorna är lite för stora också märker jag nu när jag har dom på mig. Får väl sy in benen till nästa vecka.

Luna D Sign sa...

Spela roll, hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete!
Kram Malin

lopplisa sa...

Tror mig förstå din beskrivning ang passform i jeansform! Har lite samma problem... så det var ju ett bra tips du kom med!!

Handarbete/Pyssel sa...

Jag är inne här var å varannan dag för att se om någon lagt upp mer återbrukar-idéer. Så idag tänkte jag bidra lite själv med. Hoppas någon blir inspirerad! :)
Trevlig vecka och tack för bra initiativ att samla återbruk i inlägg såhär!

hennihenni sa...

Funderar också på att smalna till ett par byxben - linningsproblemet brukar jag försöka lösa genom att vara mera kräsen i butiken, men det lyckas ju inte alltid...