cookies

måndag 2 april 2012

Dags för en dag av återbruksinspiration!
Så roligt att ni deltar och att det trillar in nya deltagare efterhand. Ni är så välkomna!

Jag sa att jag hade en tantblus på gång men jag har inte hunnit färdigt och är inte heller nöjd så det ska jobbas mer på den. Så istället gjorde jag ett mindre projekt som klarades av på ett litet kick.
 1. Leta upp ett pappersrör som funkar i storlek med hushållspapper.
I mitt fall är det ett Whiskeyrör som jag tiggt till mig. Dricker inte sprit själv så då får man be snällt om att få makens rör ;-)
 2. Grabba tag i pappersrullen och dra ut den. Nu går det att få ur pappersarken inifrån rullen istället för utanpå.


 3. Mitt rör är något mindre än pappret men eftersom rullen inuti är urplockad så går det att klämma ihop den lite försiktigt.
4. Locket är i plåt så det var lite svårt att få till en bra öppning som blir bra. Plastlock är ju betydligt enklare. Maken ska få äran att hjälpa mig att fixa till det lite jämnare och snyggare. Om hålet/skåran är för liten eller har för vassa kanter så går pappret sönder när du drar ut det.

Om du gillar röret som det är så slipper du göra som jag. Min tapetserades men man kan lika gärna använda servettdekopage, klä med tyg eller måla.

Resultat:
Antagligen är den nuvarande till höger mer praktisk men jag tycker mitt whiskeyrör är snyggare.
Man kan ju givetvis använda ett sånt här rör till annat än hushållspapper. Förvaring av barnens pärlor, julgranskulorna ligger rätt säkert i en sån här. Bokmärken, klistermärken, pennor eller nåt i matväg som spagetti. Självklart beåller man då locket intakt.
Nu är det er tur att visa upp era pågående eller färdiga projekt.8 kommentarer:

hennihenni sa...

Vilken snygg tapet! Och bra tips, måste kanske prova...

HH JaJa! sa...

Tummen upp! Jag hade verkligen inte kommit på iden själv, men tokgillar den. Har många tapetserade rör, men förvarar tapetrullar i dem. :)

Hanne sa...

Vilken kul idé. Jag har sparat såna rör för att göra något av de "sen", nu vet jag. Jag tänker göra en sån att ha i närheten av spisen, på bordet kommer det gamla hederliga sättet att fungera bra också framöver. Jätteroligt!!!

Krajamaria sa...

Smart och snyggt! :)

Hanne sa...

Nu har jag redan gjort en egen sån där rull-hållare. Min hänger upp och ner så att man kan dra neråt.
Stora dottern smsade till sin far under tiden: Mamma bygger nåt, hjälp! eftersom jag stod med borrmaskinen och försökte borra hål i en kraftig plastbottenplatta ... .
Ja, de har lite att stå ut med sin överkreativa mamma.

Pia sa...

Roligt tips! En del idéer är ju så självklara, så snart de har realiserats. Ja, då har man lite svårt att förstå att idén inte funnits tidigare, sedan lång, lång tid tillbaka.

sofia sa...

Ooh fiffigt!!

mamman pysslar sa...

Å det de jag ska rören till! Tack tack för tipset :)
Glad Påsk!