cookies

tisdag 19 april 2011

Symöte och tigerklänning

Mitt bidrag idag blir en Redo på t-shirt till barnklänning. Inhandlades i nyskick (tror att den aldrig är använd) på second hand för 20 kr. Min tanke var direkt en barntröja eller klänning. Ungarna gillar djur. Den var jättestor och bred.
Klippte ut liv och kjoldel i ett.Klippte ut ärmdel utav själva ärmen.Sprättade bort halsmudden och återanvände den. Här tog jag i så själva sprätten gick av!Här ligger mudden och en ärm.Sydde fast ärmar och dekorsydde en lite söm i rosa.En mindre bra idé är att upptäcka att bakstycket är fastsytt med avigan utåt och att upptäcka det efter att man sytt dekorsömmen. Fick lov att bli så.... Dekorsöm nertill också. Snabbt och enkelt. Men jag tror jag hoppar över dekorsöm runt halsen nästa gång. Det ser lite "kladdigt ut".

8 kommentarer:

Fia sa...

Vad fin den blev.

Botilda sa...

Läcker!

Alma sa...

Avigan ut - ja sånt händer oss alla. Alltid en avvägning mellan tiden det tar att fixa och hur mkt det stör...
Klänningen blev jättefin! Det är verkligen kalas att nyttja gamla tröjor såhär!

Maja sa...

Tjusigt! Roligt det där med att omvandla vuxenplagg till barnplagg! För ett tag sedan såg en jättesöt barnklänning som var sydd av en randig herrskjorta... Blev lite sugen på att försöka mig på det nån gång.

Hälsningar från Maja

Krisses hantverk sa...

Häftig klänning,och återanvändning dessutom, super!

Fangoria sa...

Jättefin återvinning!

Fiff sa...

Cool klänning! Visst är det toppen med återbruk :-) Och jag håller med, att repa upp tröjor och få garn från dem är verkligen toppen! Och det är ganska trevligt att göra samtidigt som man tittar på en film. Jag gör precis som du, och köper tröjor på second hand för att repa upp. Hoppas du också gör en hjärtekatt, det är kul att du också är intresserad! Bara att leta upp en passande tröja alltså ;-) Kram

Hawk and Weasel sa...

Hej klockarbarn! Jag håller på att starta upp en sidoblogg om omsydda kläder eftersom jag tycker det är ett viktigt ämnen och vill kunan visa en massa bra exempel, och jag skulle vilja länka till dig och visa en bild på tigerklänningen. Du kan se resultatet här: www.omsytt.blogspot.com

Om du inte tycker det är något du vill medverka i så säg bara till.

Hälsningar Pernilla