cookies

söndag 3 april 2011

Göra liten tjej till viljes

Vem klagar när man får fler uppdrag? Inte jag. I alla fall inte när det gäller barnkläder som är roliga att sy. Efter kalaset i lördags ville dottern ha en likadan kjol som vi gav bort. Det hakade jag på direkt. Den blev verkligen helt lik. Det enda jag ändrade på var att sätta en Klockarbarnlapp i sidan så man ser vems kjol som är vems och sen ska jag namnmärka den också för säkerhets skull.
Jag passade även på att sy om en för liten klänning till kjol. Livet på den hade blivit för litet och resåren i livet var helt slut så det var inte mycket att spara till nån annan heller. Klippte helt sonika av den och sydde på mudd istället. Min dotter har bara satt på sig kjolen för att bli fotad så färgmatchningen är inte idealisk men oandra sidan så brukar hon se ut så här när hon matchar kläderna ändå :-)Kusinen gav oss ett yttepyttelitet linne med halterneck som vi inte ville ha som linne. Det var lite fläckigt också. Det gick väldigt bra att göra en mössa av istället och det blev bara själva halternecken kvar när jag klippt ut mössan. Jag behöll fållen eftersom den var så stretchig och bra. Mössan blev inte dubbelsydd utan i enkelt tyg som passar bra när det är lite varmare ute.

5 kommentarer:

Thea sa...

Det var mig en fin kjol! Kan tro att hon var nöjd!
//Thea (kokalal)

Jessica sa...

Snyggt! vad hade du för mönster till kjolen?

KLOCKARBARN sa...

Tack!
Jessica: jag har inget mönster utan klippte efter en köpekjol.

MinaMirakel sa...

Ser ut att vara bra snurrekjolar!/Åsa

jejja79 sa...

underbart med återbruk, det är den bästa sömnaden tycker jag. Kjolen blev verkligen en flickdröm, och måste kännas extra bra när barnen tycker om dem oxå =)