cookies

tisdag 12 april 2011

Sail away....
Tisdag = ledig dag och dags för inspirationskällan Husmorsskolans symöte på nätet.

Idag har jag bara färdigställt nåt jag började med för länge sen. Är det inte märkligt att trots att jag försöker använda mina tygkassar, såväl i mataffären som klädaffärer, så svämmar det ändå över av äckliga påsar här hemma. Jag har använt mig av metoden "plastic fusing" och smält plastpåsar samman med hjälp av strykjärnet och bakplåtspapper. Sen har jag sytt en neccessär eller kan det vara en liten väska för blöta badkläder? Jag har gjort flera såna här. Bland annat till min mans cykelskor så att det inte blir lerigt i väskan när han har varit på äventyr i skogarna. Det blir lite roligare än att slänga ner dom i en plastpåse. Dessutom blir "plasttyget" man tillverkar tjockare än vanlig påse och därmed håller det bra. Det finns massor med sidor som visar hur man gör på nätet. Se bara till att ha väl ventilerat utrymme. En del påsar är bättre än andra att använda.

Baksidan av min "påse" är från en systembolagetspåse. Framsidan är från en klädaffär som jag inte vet riktigt vilken. Jag fick "ärva" påsen av nån som kom på besök. Ni vet... det är inte alltid man själv som bär hem kassarna....

Jag har använt mitt nya fina verktyg och nya söta plasttryckknappar som stängning. Ibland syr jag en dragkedja och ibland syr jag fast kardborrar. Man ka ju ha en insida av tyg också om man vill men då funkar det mindre bra för lerigt eller blött innehåll. Duktiga "Made" , som för övrigt är en riktigt inspirationskälla, har gjort riktigt fina matkassar. Hon gör jättefina saker så kolla runt på hennes sida ordentligt. Massor av tutorials också som hon generöst delar med sig av.

3 kommentarer:

Husmorsskolan sa...

Hej!

Aha, vad smart! Har faktiskt aldrig sett att man kan göra så där tidigare. Fiffigt att göra någonting användbart av något som hemmet ändå svämmar över av;)

Fint med sjömanstemat, tycker jag! Jag har tidagseftermiddagarna lediga. Visst är det skönt!

Hälsningar från Maja

Dorro sa...

Oj vad fräckt. Det ska jag testa tror jag. Inte för att jag vet vad jag ska hitta på att göra men smälta plast känns spännande.

Hundra procent husmor sa...

Det har du verkligen rätt i! Mycket roligare då påsarna ser ut så där! Har tänkt prova tekniken själv men inte kommit till skott ännu...