cookies

söndag 10 april 2011

Konstiga klockarbarn och deras konstiga mamma

Uppdatering 12/4: Jo nu har de gillat handen flera kvällar. Lilltjejen fick också en hand och gosar med den även dagtid mellanåt. Verkar vara en knäpp men god idé.
Våra klockarbarn tycker att det är väldigt mysigt att hålla föräldrarnas hand mot ansiktet innan de somnar in. Det är väl rogivande antar jag. Igår tyckte den stora att jag gick lite för tidigt från rummet så då sa hon följande:

- Åh, mamma. Jag önskar att jag hade en leksakshand som var varmt och lite "ullig" och skön att hålla i.


Den konstiga mamman sa då:

- Då ska jag sy en sån till dig. Du får den när du vaknar imorgon. Sov gott nu.


Morgonen därpå gick hon direkt upp och sa till sin pappa att det ska finnas en hand till henne. Tur att det gjorde det. Lite makaber är den men hon är supernöjd. Få se hur den funkar ikväll när hon ska sova. Den lilla tjejen bad också om att få en "gosehand".


Vill ni också ha konstiga kroppsdelar till era barn så kan ni göra som jag:

Klipp ut efter din hand i trikåtyg och lägg till rejält med sömsmån. Jag var inte noga och fingrarna blev jättekonstiga men vad gör det när hela idéen är helsjuk. Sy raksöm runt om och sicksacka om du vill ha det lite hållbart. Vänd ut och in. Fyll med linfrön. Sy ihop längst ned och värm i mikro lite försiktigt. Varm, go, makaber och väldigt märklig.


Idag tog jag en tur till Syfestivalen i Jönköping. Den mässan gick man igenom rätt fort, tycker jag. Det var inte så mycket att upptäcka men jag köpte en meter tyg från Znok och ett par nystan från "vackra garner" av sidentrasor och bananfiber. Dyrt men häftigt. Sen gjorde jag ett galet inköp. Helt spontant och crazy. En Janome symaskin av Skövde symaskiner. Jag har ingen aning om det komer bli kanon eller inte men jag skiter i det. Sån är jag. Spontana inköp är väldigt mycket jag när jag väl handlar. Ofta snål mot mig själv men inte idag. Ringde bara mannen och frågade om det var okej att han köpte mig en symaskin istället för en racercykel. Min man sa javisst. Ni förstår varför jag sa ja vid altaret, va.

3 kommentarer:

rino sa...

du låter som en toppenmamma tycker jag:-)

Skaparstigen sa...

Rolig (och knasig idé), men huvudsaken är ju att det funkar.

FInt att du unnat dig en symaskin. Känner igen det där. Jag är väldigt snål med vissa saker men så smäller jag till ibland med ett större inköp.

Jenny sa...

Wow villken bra idé! :D