cookies

söndag 13 februari 2011

Vad gör ni med "överblivna" alster?

Jag både syr och stsickar mkt och har inte alltid en plan med det jag gör. Ibland blir det inte som amn tänkt och storlekar blir för små eller stora. Vad gör man av det som man inte har en blivande ägare till? Jag sparar dom ett tag ifall det dyker upp nån som vill ha och det passar till men man kan ju inte spara allt. Jag har t ex inte många kompisar med små bebisar längre.

Så här jag jag:
Det jag tror kan sälja ger jag bort till, antingen Erikshjälpen eller till min styvmor som är med i en församling som årligen säljer hantverk vid jul för att smala in pengar till olika ändamål. Det som inte blir sålt skickas sen vidare till deras begagnat affär som säljer grejer för insamling till mer behövande i andra länder.

Vad gör ni?

3 kommentarer:

Pia sa...

Halloj,
Om det är bebiskläder så kan du använda dig av http://stickhjalpen.blogspot.com/
Dom har dels babypaket som man kan sticka, virka eller sy till men dom har även specifika insamlingar av t ex sockor, vantar, mössor, löskragar etc. Allt går till andra sidan Östersjön och hjälper både nyfödda och barnhemsbarn.

rino sa...

Vilket bra tips pia hade

Det jag inte är nöjd med lämnar jag till myrorna (fast utan namnlappar!)

Bluewhiskey sa...

Jag lämnar mina överblivna alster till stickhjälpen (ser att det är nämnt här ovan) och till hjälpstickan, men tyvärr blir det inte så mycket överblivet som man skulle tro, jag är en aning långsam stickerska och dessutom blir det mest släkt och vänner som begravs i stickade alster.. :p