cookies

tisdag 22 februari 2011

Cybersymöte med husmorsskolan

Idag är det tisdag och dags för symöte i cybersyföreningen.
Jag hade egentligen tänkt att uppbringa någon nyhet men jag har en beställning som ska göras klart innan vintern är över. Så därför visar jag den för er idag.


Så här brukar mössorna se ut i modellen när jag gör dom till barn. Nu ska jag göra en vuxenmössa. Jag stickar först och sen tovar jag ihop den till bra storlek. Det är här det ofta blir fel. Jag hittar inte alltid samma garn som jag vill använda och kanske inte heller den färg som jag har tänkt mig och måste då välja garn som jag inte tovat förut. Det blir mkt "trial and error".

Mitt första försök (sen nedan) med Oden ullgarn på stickor nr 7 resulterade i en för stor mössa. Jag vill inte tova den en gång till direkt utan försöker på nytt istället. Jag ska också lägga i ett trikåfoder så den dels blir varmare och dels inte sticks. Denna gång ska jag skriva ner hur jag gjort så att jag har ett mönster att gå tillbaka till. Oftast sker det på måfå.....


Hittills har jag kommit så här långt på försök nr 2:

OM jag lyckas denna gång så lovar jag att lägga ut mönster samt hur jag har tovat den. Mössan som blev för stor kan ju tovas på nytt i maskin men då kommer den bli mkt mindre och passar säkert ett barn och det funkar ju det med. Mina barn kan alltid behöva en varm mössa.

Jag uppdaterar detta inlägg när jag vet hur det går.

Här kan du se bilder på hur mkt mössorna kan krympa.

UPPDATERING: HÄR hittar du mönstret.

5 kommentarer:

Husmorsskolan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Husmorsskolan sa...

Hej!

Det ska bli spännande att se hur det går för dig med mössprojektet. Förstår att det är vanskligt, det där med att beräkna storleken. Tur att du har barn som kan använda de mössorna som blir för små...

Ser väldigt varmt och skönt ut med tovad mössa! Och snyggt också, förstås!

Hälsningar från Maja

eddy sa...

superfina mössor ju. är extra förtjust i de lila färgerna. lycka till med storlek och tovning. kram på dig

Hundra procent husmor sa...

Ja det där med att beräkna storlek måste vara svårt. Jag har länge varit sugen på att prova maskintovning. Det måste ju bli så mycket varmare än vanligt stickade mössor. Man får kanske ta i beräkning att prova sig fram helt enkelt. Nu blev jag ännu mer sugen på att prova. Dina blev så fina.

Jessica sa...

det ska bli spännande att se om du får till det :-) Jag skulle verkligen behöva en tovad mössa, jag fryser alltid om öronen!