cookies

tisdag 11 januari 2011

En pytteliten bit på väg till ett ljusare liv

Jag har ett par grejer jag skulle vilja se om ni har åsikter om. Läs nedan och kommentera gärna. Tas tacksam emot.


1. Bild tagen uppe på ovanvångingens lilla "hall"utrymme men utsikt ner i trappan. Bara en strykning kvar. Man ser redan nu vad fint det kommer att bli. Tänk sen vita dörrar och någon fin tapet. Jag drar mig för att börja i trapphuset. Jävlar vad högt. Nån som har en idé hur man ska nå utan att trilla ner och slå ihjäl sig????


2. Bild tagen ståendes i trappan och man ser upp i lilla "hallen" på ovanplanet.


3. Bild lika som ovan. Ni ser vilket säkerhetstänk de hade förr. Räcket är några meter upp i luften och fritt fall rätt ner i trappan. Kolla mellanrummet. Här har vi satt upp stora spånskivor för att täcka för när barnen var små. De kunde lätt ha trillat ner mellan annars. Jag skulle vilja ha någon "spaljé" här istället på den raka delen som ni ser. Bara för säkerhet. Jag ser framför mig hur barnen blir nyfikna och hänger över eller ännu värre hämtar nån stol och klättrar upp på. Jag får en klump i magen. Nån idé på lösning?????

När detta är gjort är det bara 3 tak kvar.....sovrummen och toalett.....Får jag inte gråahår under tiden så har jag nog i alla fall vita hår (färg).


3 kommentarer:

Spenatmamman sa...

Det blir jättefint!

Jag tror ni måste sätta upp byggnadsställning för att få det bra. Så står ni stadigt och tapetvåderna blir raka. Jag hade ett vardasrum med dubbel takhöjd en gång i tiden och så gjorde målarna som tapetserade där. Går ju att hyra på byggvaruhus och sådär.

jejja79 sa...

skönt att bli av med all furu, i hate furu =)Det blir superfint, men kan tyvärr inte komma på något bra sätt med trappen....

Y sa...

tror också på byggställning
mina föräldrar bara dubblade antalet spjlor i trappstaketet. Varannan i annat stuk ser helt ok ut