cookies

fredag 11 april 2008

Mästerkattens nya stövlarDetta är faktiskt inte det konstigaste jag har stickat nånsin fast man skulle kunna tro det. Det konstigaste måste vara äppelskyddet som jag gjorde i somras. Det var konstigt.

Detta mönster har jag hittat på nätet och det är mycket finare i ett sånt garn de använder än det garn jag har just nu. Jag ville bara komma igång och testa så det fick bli det raggsocksgarnet jag hade hemma. Ska byta till nåt annat garn men ändå göra klart dessa. Det är alltså en stickad inomhus stövel med nedvikbara skaft. Klart roliga att göra. Nu fattas några stora goa knappar på detta exemplar. Sen ska jag hitta en lösning under sula på halkskydd.

12 kommentarer:

Jes sa...

gud vilka coola, men du har nog rätt angående garnet. Jag skulle nog vilja ha ett par till mig själv, man kanske ska ta upp stickningen igen den har ju varit rätt så vilande nu.

kilje sa...

WOW vilka snygga. Är det mönster på svenska eller engelska? Har inte vågat prova på något mönster på engelska än, det verkar så svårt.

Botilda sa...

Vilka roliga! Det fanns mycket kul på den sidan, jag blev sugen på att sticka en eller annan tröja till mej själv.

Anonym sa...

Kilje: Mönstret är på engelska men inte särskilt svårt. Det finns bra ordlistor på garnstudio.se och på stickamera.se
/klockarbarn

Ing-Marie i Säter sa...

Hej! Vad mycket kul du har på dina sidor. Jag blir så glad och imponerad av att du återanvänder tyger och garn och skapar så snygga barnkläder. För mig är det nostalgi att se det för jag gjorde lika dant på 80talet när mina barn var små. Trodde inte att dagens mammor gjorde sådant. Härligt och man känner det som man lurat någon(affären kanske)hi hi, när man återbrukat. Jag har mönster på virkade läckra stövlar i min blog.
Vill du ha mönstret så hör av dig.
Ing-Marie

Anonym sa...

Ingmarie i säter:
Det vore intressant men jag hittar inte till din blogg...Det kanske är nåt fel på blogger.
/Klockarbarn

BONGI sa...

Så söta!!! Duktigt av dig att sticka från ett mönster på engelska - försökte med ett engelskt mönster från Hello Yarn för ett tag sedan men gav upp...

Ing-Marie i Säter sa...

http.//stickatochklart.sprayblog.se
funkar inte det?
Gå in via stickamera.se kanske det går

Ing-Marie i Säter sa...

hej igen

http.//stickatochklart.sprayblog.se
om du inte kommer in här så prova stickamera.se
jag finns i listan där

Anonym sa...

Hej!
Och tack för tovningstips på min blogg. Alltid bra! Såg att du gjort massor av tovade sådana.

Var är fina Pillowcase klännig-mönstret ifrån? Eller är det eget? Gillade den verkligen. Och allt annat fint du gör också är klart. :)

Anonym sa...

Johanna:
Jag har hittat nån beskrivning på nätet. Det finns en hel del så googla bara på "Pillowcase dress pattern" så hittar du säkert samma som jag.
/Klockarbarn

mustafa sa...

märkliga, roliga stövlar. vilket användningsområde är det tänkt att de ska ha på prärien?