cookies

lördag 15 december 2007

Nya skor till jul

Nu är nästan alla beställningarna klara. På en vecka har jag gjort 2 par skor och en mössa. Plus 2 kjolar. Jag känner mig nöjd. Alla får sina beställningar innan jul. Har bara en kjol kvar och det fixar jag fort.
Här är första paret ut. Virkade i babyull - bruna med rosa kant.
Nästa par är stickade i ull- bruna med beige kant. Dessa blir mjukare och mer töjbara och passar troligen längre än de virkade som blir mer stumma.


13 kommentarer:

Anki på sytt/vurm sa...

Dom är ju helt bedårande så söta!
Funkar det att sticka ett par i storlek 22-23 så vill jag göra en beställning men den behöver inte va klar till jul ;)

malin sa...

Vilka underbara små skor! Jag älskar dom!

Anonym sa...

Tack tack, de stickade tycker jag personligen mest om. Roligast att göra också.

Anki: Går barnet i fråga som ska ha skorna?
//klockarbarn

Gekko sa...

Jättesöta skor! Jag fick faktiskt tillskickat två par såna från Brasilien när Gullklumpen var liten, mycket söta! Vad produktiv du är förresten!

DORIS DAISY sa...

Men du så söta! Hur underbara som helst!!
Jag har en fråga: Om jag vill virka stolsdynor i ylle, och tänkte tova dem. Hur mycket för stort ska jag göra? Har du något bra tips att komma med?

Anonym sa...

Svårt. Man får prova sig fram. Vad ska du använda för garn? Vad är rekommenderad virk- eller stickstorlek? Är det 100% ull (ej superwashbehandlat)? Mitt tips är att göra ett virkprov. Virka en lapp 10x10cm. Räkna hur många varv och maskor du gör och sen tvättar du och ser hur mycket den lappen krymper. Då har du nåt att utgå från. När man stickar ska det vara löst och stora stickor (beroende på garn förstås). Är det för tätt så tovar det sämre för att ullen inte "kommer" åt att filta ihop sig. När jag tovar är det nog dubbelt så stort. Tovar det sig för mycket så drar man i alstret medan det är fuktigt och tovar det för lite tvättar man igen. Hellre för lite första gången.
//klockarbarn

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Åh ,vad fint! Älskar virkat! /Karolina

DORIS DAISY sa...

Thänx!

Anki på sytt/vurm sa...

Japp barnet går springer, klänger klättrar och är allmänt sjövilt :))
Slits de för fort då eller??
Kanske ka man ha på latex under?

Anonym sa...

Anki:
Jag tänker mest på halkrisken. Nån sula under behövs nog då som är halkfri. Latex kanske funkar.
/Klockarbarn

DORIS DAISY sa...

Hur är det med silikon, som man annars har i badrumet? Vet att jag använde detta när det klistriga på målvaktshandskarna hade get sig.... Bara en undran...

Nettan sa...

Dom är verkligen supersöta! Va fint du arrangerat bilden med strumpan!

Anonym sa...

Doris Daisy: Ja, det har jag aldrig provat. Det kanske funkar jättebra. Jag har använt en sån där textilpenna som finns på Panduro "puff-liner" tror jag den heter på ett ungefär. Färgen sväller sen under värme och blir upphöjd. Problemet har varit att värma så det har jag hoppat över. Det blir i alla fall lite upphöjt. Funkar hyfsat. Latex har jag inte hunnit prova än. Nåt som jag däremot har testat är att sy på en sula av galon. Halkfritt!
/Klockarbarn
Silikon blir nästa prov