cookies

onsdag 11 juli 2007

Symammamammaskin

Nu har jag faktiskt lite mer pengar än jag trodde att lägga på en ny symaskin (se tidigare inlägg om symaskin). Frågan är då om jag ska köpa en overlock istället och sy de andra sömmarna på min enkla maskin.
Detta känns som en djungel för mig. Ni får gärna ha åsikter.

11 kommentarer:

Florin sa...

Så ska du absolut göra!!!! När man har en overlock behöver man inget mer än en enkel vanlig maskin :-) Jag köpte en vanlig maskin med mååånga sömmar som kostade 5-siffrigt innan jag köpte overlock, det ångrar jag bittert för det hade gått lika bra med en vanlig enkel maskin...

Liksom sa...

Jag är väldigt glad över min overlock! Huskylock 905 har jag och är supernöjd. Jag hade nog satsat på en sådan om jag hade varit du! Den gör att det ser så välsytt ut, raksömmen kan ingen människa bedömma (nästan i alla fall)! Bara min åsikt i alla fall (men det kan ju bero på att jag var tvungen att köpa billigaste billiga maskin när min vanliga krascha...men jag syr som katten på den!!)

Carolina sa...

Jag rekommenderar också overlock. Jag älskar min, har haft den i någon månad nu.

Anette sa...

KLART DU SKA!!!
Att sy är ju (vad jag förstår) nåt av det roligaste du vet! Så passa för guds skull på att investera i bra grejer som stödjer både nutida och framtida (proffs) behov. Själv ska jag satsa lite extra på en skrivare som kan göra rättvisa åt mina bilder, annars är det ju inte stor mening med alla lägga flera timmars jobb när slutresultatet blir sådär....

kör så det ryker kram från sis, föressten har jag förlikat mig med Horatio nu, så jag för blir rödblond ;o)

Anki sa...

Tycker oxå att du ska satsa på overlocken, har ingen själv men då jag gick textil användes den flitigt. Jag kommer köpa en då jag får råd, det går fort och ser så proffsigt ut.
Har en dyr symaskin men egentligen klarar man sig utmärkt med raksöm om man ar en overlock.
kram

malin sa...

Jag kan bara hålla med dom andra - kör på overlocken!

Majtjho sa...

Helt klart en overlock. Jag använder enbart min overlock. Kan sy massor av sömmar på min. Tex fålla, prydnassömmar. Det bästa är att den syr overlocksöm och raksöm på en och samma gång! Får ta fram den vanliga när det ska i blixtlås och knapphål. Jag har en Pfaff. En mkt bra maskin. Den kostade en del med man klarar sig länge på en vanlig 4-trådig overlock och de är mkt billigare.

Lycka till med shoppingen

KLOCKARBARN sa...

Tack alla för att ni lämnar kommentarer. Eftersom ni är så duktiga på att sy känner jag att alla era åsikter är guld värda. Ni vet vad ni pratar om! Skönt att man kan få såna här tips och åsikter via internet. Himla bra alltså. Nu ska jag ut på stan under semestern och fundera på vad jag ska köpa för variant. Tack snälla ni.

mamman pysslar sa...

OVERLOCK!!!!

Går ju mycket snabbare att sy och ser proffsigare ut.
Kommer själv att skaffa en så snart det går. Hoppas det inte är allt för långt tills dess.

Anonym sa...

Klart du ska köpa en skitbra maskin nu!!!

...så jag får min tillbaka...

Tesa

Hanna sa...

Måste instämma i kören. Overlock, helt klart! Overlocken är jättetrevlig att sy på, det går fort och ser snyggt ut. :)