cookies

fredag 6 juli 2007

Hattar, hattar åter hattar
Tre olika hattar. Överst en keps/hatt, mer som hatt än keps (omgjort mönster), sen en Beppehatt, mönster ur tidningen "Färäldrar&barn". Nederst en omgjord hatt (samma mönster som den översta) men den blev inte bra. Skulle ställt ut den mer nertill och försökte kompensera det med mindre sömsmån nertill men det var inte tillräckligt.

Jag har förresten köpt nya namnlappar och av nån anledning valde jag en ram runt namnet. Det var väldigt osmart gjort. Ramen ligger så nära bandets kant att man inte får plats med sömmen. Jag får sy innanför den nedre ramkanten (om ni fattar). Jättedumt och fult. Jag som beställde så många!!! Nu ångrar jag mig bittert.

8 kommentarer:

Ida sa...

Tråkigt med dina namnlappar! Men väldigt fina hattar. Jag har snart gjort färdigt tunikan efter ditt mönster, men fastnat vid att sy ihop...

Liksom sa...

Jättefina! Tyget till hatten i mitten har jag i blått, fast rosa var mkt finare! Har inte fått tummen ur att sy en endaste solhatt ännu...men å andra sidan är det ju inte någon sol här på västkusten ändå ;)

Anonym sa...

Ida: Vad spännande. Du får gärna skicka bild sen när du är klar. Jag lägger gärna ut en bild i galleriet över tunikorna om jag får.

Liksom: Ha ha, vi har inte heller nån sol här i småland. Jag skulle ha sytt i galon i stället...
/Klockarbarn

malin sa...

Vad mycket du har hunnit med,Jättefina saker alltihop! Kortförvaringen var ju supersmart! Tråkigt att du inte var nöjd med namnbanden...jag tycker att du är snygga om nu det kan vara någon tröst :)

Gekko sa...

Usch vad tråkigt när banden inte blir som man tänkt sig! Men de är ju himlans snygga!
Och hatterna är ju riktigt fräsiga! Jag är så glad nu, känns som att jag äntligen har hittat tillbaka orken att sy!

Anonym sa...

Gekko: Vad roligt för dig och du har ju sytt fantastiska klänningar *imponerad*. Själv har jag dalat lite men mkt hänger på symaskinen faktiskt.
/Klockarbarn

Anonym sa...

Hej. Sitter här mitt i natten och söker solhatt till min ille. Jättefint du gör!!! Den översta hatten vet du vart man kan hitta mönster eller få tag på en sådan? Mvh Katarina

Klockarbarn sa...

Tack, jag kommer inte ihåg vilket mönster jag hade men kanske fr nån retrobol med mönster på solhatt o sen klippte jag nog på frihand ut en skärm. Tyvärr minns jag inte bättre. Var så länge sen.