cookies

måndag 21 maj 2007

Liten undersökning....

Om ni läst i tidigare inlägg så vet ni att jag är duktigt arg på symaskinen.
Vill ha en ny...men vad ska man köpa?

Nu undrar jag:
Vad har du för maskin och älskar du den?

14 kommentarer:

agata sa...

Jag är en trogen Husqvarna-tjej. Växte upp med mammas Husqvarna 2000 och fick en egen, begagnad när jag tog studenten. För några år sedan slog jag till och köpte en ny Husqvarna Platinum 755 Quilt. Den kostade drygt 10 000, men jag tyckte att jag var värd det eftersom jag syr så oändligt mycket mer än många andra.

Den är jättebra!

Klockarbarn sa...

Husqvarna blir det nog för mig med men kanske inte riktigt så dyr efterom jag inte syr jättemycket. Men jag är ute efter mer än bara raksöm och sicksack (det är vad jag har nu på min i stort sett).

Elisabeth sa...

Jag har ju också en gammal trotjänare, en pfaff från 60-70talet nån gång. Den har lite mer funktioner än raksöm och sicksack så jag tror den var avancerad på sin tid. Den funkar i alla fall väldigt bra men jag hade också problem med trassel när jag började klä om barnvagnar förut. Jag tror att det har att göra med grovlek på nålen, att den var för tunn och tråden för grov? Ja har också svurit en del över den men sen har jag bytt nålar ofta och efter material och varit noga med trådspänningen på både under och övertråd och nu går den som en dans fast den är väldigt dammig och behöver rengöras för tillfället. När jag lämnade in den på service så sa han att det var en bra maskin jag hade. Jag är nog lite rädd för nya maskiner för att jag skulle få prestationsångest bara av alla funktioner som jag inte skulle begripa....;) Men jag vill också ha lite tips på maskiner så jag måste kika in här lite då o då för att se vad du får för tips:)

/Elisabeth, rättvisa barn

Klockarbarn sa...

Ja, det kan nog vara lite såna grejer som nål och tråd. Jag brukar försöka ställa trådspänningen och sånt men hur jag än gör så trasslar det sig och jag har ställt övertrådens spänning och provat för tråden går ofta av (spelar ingen roll hur hårt eller löst den är inställd). Jag har väl för lite tekniska kunskaper. Jag har själv den enklaste modellen av Pfaff från 2003 men den jag syr på är mammas Huskystar modell 65.

Liksom sa...

Jag har sytt på min svärmors gamla husqvarna, men när den la av så kände jag att jag behövde en snabbt! Tyvärr kände inte min plånbok likadant så jag körde på Husqvarnas billigaste "Huskystar E10" och jag är faktiskt riktigt nöjd! Har hört lite olika om den och det enda jag möjligen kan klaga på är att den inte har dubbla trådledare (eller vad det heter) så jag, tvillingnålen och huskystar går inte riktigt ihop... Men efter mina mått kan jag inte klaga i övrigt, och jag har ju faktiskt sytt en hel del på den det senaste!

Florin sa...

Jag har en Husqvarna Platinum 770 och den ör iofs bra men inte värd de 10000:- som den kostade!!! Jag ville unna mig en riktigt bra maskin men det fick jag inte... Den orkar inte särskillt mycket och matningen är inge vidare, blir lite ojämna stygn ibland...

Jag skulle köpa en Janome om jag köpte ny idag, mycket maskin för pengarna. Stark och jämn matning. Eller en Pfaff med dubbelmatare...

Hur mycket får den kosta????

Anonym sa...

Ja, jag har inte bestämt mig än vad den får kosta. Jag har ju inte heller nån koll på vad symaskiner kostar. Kanske runt 5000 kr. Mammas Huskystar matar ojämt och har en "tuggig" gång - hela maskinen hoppar och förflyttar sig lite. Nej, jag tror inte det blir en Huskystar. Jag är ju en Huskvarna tjej så lite patriot är man ju också -hur mkt det nu är gjort i Sverige i en Husqvarna är ju en annan diskussion.
//Klockarbarn

Florin sa...

Om du har 5000:- skulle jag välja ett annat märke än Husqvarna eftersom de är dyra om manjämför samma funktioner hos andra märken.... Finsn jätte bra Pfaff maskiner för typ 4000:-, jag har själv provat dem, de heter något med hobby....

Anonym sa...

Bra tips Florin. Jag har ju en sån Pfaff hobby men den enklaste varianten och den funkar ju bra men saknar en hel del funktioner som jag vill ha.
//Klockarbarn

Anonym sa...

ummm ....läs mitt tidigare erbjudande ---- pröva o njut ett slag....

En huskvarna viking Emerald 116 för
3000 kr med nålpåträdare o andra finesser. Många olika sömmar. Enkel men bra!
/T

Anonym sa...

JAAA, vill gärna prova. Kan väl komma och stanna hos dig en helg och låna symaskinen. Jag står nog inte ut med att vänta med att sluta amma till semestern. Jag måste snart resa bort ett tag så får pappan det roliga....
//Klockarbarn

Anonym sa...

....du är välkommen!
Men du får låna med dig symaskinen hem sedan!

/T

Gekko sa...

Du har kanske bestämt dig redan men måste bara säga att jag är så grymt nöjd med min Janome Easyjeans 22. Den är stark och syr snyggt. Sen har den bra sömmar för att sy elastiskt. Jag fick betala 4500 tror jag men det var någon sorts kampanjpris (som verkar vara återkommande). Andra symaskiner vet jag inte så mycket om så jag kan inte jämföra, bara säga att jag är väldigt nöjd. Lycka till!

Anonym sa...

Gekko: Nej, jag har inte bestämt mig. SKattepengarna har ju inte dykt upp än heller ;-)

Jag har ett tag på mig att fundera. Så jag tar fortfarande tacksamt emot tips.
//Klockarbarn