cookies

söndag 13 maj 2007

Sommarkeps


Gjorde en keps utan foder. Mest för att jag inte orkade göra ett foder och inte vet hur man syr fasts det. I efterhand tycker jag att det är bra att ha en tunnare keps också i fall det blir jättevarmt i sommar. Denna är i samma tyg som solhatten och klänningen.

Sydde även fast ett "svettband" (som är en tunn resår) inuti för att dölja fållen. I brättet har jag dubbla mellanlägg för att få det tillräckligt stelt. Samma mönster som man syr klassiska solhattar av.

Misstag: trodde att jag gjorde en keps i stl 1 år. Men den passar min 2,5 åring. Jag har nog klippt till ca 7 mm sömsmån men sytt 5 mm...kan ju bero på det. Jag brukar lyckas med såna grejer...
Annars är jag nöjd med mönstret så det kan bli en solhatt också.

5 kommentarer:

Florin sa...

Jätte snygg keps!!!

Är inte alls säkert att du klippt eller sytt för smal sömnsmån :-)

Min som som snart blir 2,5 år och min väns son som inte ens fyllt 1 år har samma storlek på solhattar... Att sätta storlek efter ålder är verkligen hur dummt som helst...

Ida sa...

Jättefin hatt!
Blir väldigt inspirerad att sy när jag tittar på allt du gör. Men, men nu stickar jag. Har ikväll börjat på tunikan. Bloggar om starten om någon dag eller två.

Liksom sa...

Jättefin! Jag har börjat kika på lite liknande, men vet inte vad jag ska göra för något till lilltjejen. Hittade några roliga 70-tals hobbyböcker på loppis igår, och där fanns nåt liknande den här kepsen, men även lite annat. Vi får väl se vad det blir...din blev ju jättefin så nu blev jag inspirerad!!

Klockarbarn sa...

Florin: Ja, det är mkt lättre när man skriver stl i cm (huvudomkretsen). Får tänka på det själv när jag gör mina stickade mössor och i den beskrivningen. Båda mina barn har små huvuden så jag får alltid köpa mindre än för deras ålder.

Liksom: Mönstret är från "Gör det själv till baby" av Eva Näslund från 1973. Finns kanske på bibblan (min är en gammal biblioteksbok).

Ida: Lycka till med tunikan. Tänk på att låta markörerna följa med varje varv för det glömde jag skriva ut.

Gekko sa...

Snygg keps! Jag har fått tag på mönstret till solhatten du gjort nu, och ett par andra mönster. Känner jag mig själv rätt blir det en blandning:-) Ska bara få tid att sätta mig och pyssla. Det är lite stiltje här känns det som. (Då är det tur att jag har er andra bloggare att inspireras av!)